Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

sociale netwerken. Op 20-jarige leeftijd kreeg ze een hartaanval nadat ze TikTok . had uitgedaagd

Deze nieuwe uitdaging op TikTok heet ‘dry shoveling’. Principe? Neem een ​​lepel droog eiwitpoeder, zonder water, voordat je naar de sportschool gaat, met het argument dat dit de energie zou verhogen en zo de sessie productiever zou maken.

Bretagne Portillo, een 20-jarige Amerikaan die in Miami woont, zag deze geweldige oefening op haar nieuwsfeed en ervoer zo de ervaring… die haar naar de eerste hulp bracht, zei ze. In een video gepost op het sociale netwerk.

“Na het innemen van het poeder begon ik tintelingen en jeuk over mijn hele lichaam te voelen, ik zocht op Google naar verklaringen en las dat dit een normale bijwerking was,” zei ze. op de site Buzzfeed.

Eiwitpoeder: wat zijn de ingrediënten?

Consumeer eiwitpoeder voor of na je spiertraining, in principe moet het worden verdund in een vloeistof voordat je het drinkt. Het zou helpen om vet te verliezen, vermoeidheid te verminderen en spiermassa op te bouwen…

Ze bestaan ​​over het algemeen uit eiwitten (caseïne of wei), aminozuren, B-vitamines, cafeïne, creatine, kunstmatige kleurstoffen, zoetstoffen, emulgatoren… Gewicht in de doos, met het risico van inname van een groot aantal chemicaliën.

“Ik dacht dat het misschien angst was”

Gerustgesteld begon ze haar oefeningen te doen. “Ik voelde een zwaar gevoel in mijn borst en een lichte pijn. Ik dacht dat het misschien de angst was, of een kleine paniekaanval, dus besloot ik ze gewoon te negeren en te gaan. Blijf bewegen,” de pijn op de borst nam een ​​beetje af.

Misselijk en duizelig keerde de jonge vrouw terug naar huis om te douchen voordat ze naar haar baan als clubdanseres ging. “In de kleedkamer kreeg ik het warm, ook al was het koud. Ik begon te zweten tot ik doorweekt was in het water, ook al droeg ik een bikini. Toen kwam de pijn op de borst terug, deze keer meer. Het verspreidde zich naar mijn rug en linkerarm. Ik wist dat dit symptomen waren van een hartaanval”.

READ  iOS 15, macOS 12, MacBook Pro... Wat te verwachten van Apple's WWDC 21

Alleen omdat je het online ziet, wil nog niet zeggen dat het veilig is.

De stripper werd naar de eerste hulp gebracht en onderging een reeks onderzoeken, waarvan er één een abnormale verhoging van het niveau van troponine, structurele eiwitten van het myocardiale contractiele systeem, aan het licht bracht. Ze had al een hartaanval, maar “mild” omdat de kransslagader slechts gedeeltelijk was geblokkeerd

Ze waarschuwde haar duizenden volgers voor deze trends die op sociale media werden gepost en voor hoe gevaarlijk deze trends zijn: “Ik wil gewoon dat mensen voorzichtig zijn met wat ze consumeren. Niet omdat je het online ziet, hoewel fitness-beïnvloeders dat zeker doen.”