Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alienware lanceert laptops met gecastreerde GeForce RTX 3070 te koop

2

Verschillende gebruikers meldden dat de Alienware-laptop was uitgerust met een GeForce RTX 3070 met 4608 rekeneenheden in plaats van de 5120. Het probleem, deze castratie door Dell vermindert de prestaties met 10%.

De Alienware m15 R5 is het model waarop deze installatie betrekking heeft. © Del

Veel kopers van een Alienware m15 R5-laptop waren verrast door de lager dan verwachte prestaties. Door de GPU-Z-software te lanceren waarmee ze de kenmerken van de grafische kaart konden zien, realiseerden ze zich dat er 512 rekeneenheden ontbraken. De gebruiker geloofde dat het een fout in de GPU-Z-software was en nam contact op met de maker ervan, en de maker bevestigde de informatie die door het programma werd verstrekt.

Het aantal rekeneenheden staat in de rij Shaders.  © Reddit / REAVER117

Het aantal rekeneenheden staat in de rij Shaders. © Reddit / REAVER117

Zelfs als er verschillende versies van de GeForce RTX 3070 voor laptops zijn, betreft de enige afstemmingsvariant het thermokoppel, dat kan variëren van 80 tot 125 watt, waardoor de maximale werkfrequenties worden aangepast.

Het aantal rekeneenheden (CUDA-kernen) is constant en verandert meestal niet. De mobiele GeForce RTX 3070-kaart zou dus 5.120 rekeneenheden moeten bevatten. Er ontbreken er dus 512 op de GeForce RTX 3070 van de Alienware m15 R5 die slechts 4.608 host.

GeForce RTX 3070 mobiele functies.

GeForce RTX 3070 mobiele functies.

Door het aantal modules in het BIOS van de grafische kaart te verminderen, vermindert Dell de prestaties van de GeForce RTX 3070 op de laptop met ongeveer 10%, waardoor het ook de warmteafgifte dienovereenkomstig kan verminderen. Door dit te doen, voegt Dell meer ondoorzichtigheid toe aan de ultieme prestaties van met GeForce RTX 3000 uitgeruste pc’s vanwege TGP die van model tot model varieert en zelden wordt aangegeven.

READ  The Last of Us is beschikbaar op pc en daar stopt PlayStation niet Xbox One