Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

iOS 15, macOS 12, MacBook Pro… Wat te verwachten van Apple’s WWDC 21

afstand de Google En de MicrosoftHet is de beurt aan Apple om zijn grote ontwikkelaarsconferentie te openen. Van 7-11 juni organiseert het Californische bedrijf WWDC 2021, een evenement waar de toekomst van zijn softwareplatforms wordt onthuld. Gedurende enkele dagen zullen Apple-technici ontwikkelaars de nieuwe tools laten zien die ze hebben om hun apps aan te passen.

In afwachting van de start van de technische sessies, zal Apple maandag om 19.00 uur het grote publiek toespreken als onderdeel van een van zijn symbolische ‘speciale evenementen’. 01net.com biedt u natuurlijk aan om het evenement live te volgen en geeft u in de tussentijd een korte samenvatting van de geruchten. Een soort voorgerecht…

iOS 15, aangepaste instellingen?

Zoals elk jaar moet iOS een van de sterren van WWDC zijn.

Volgens informatie van journalist Mark Gorman, uit BloombergEen toekomstige iPhone-update zal echter enkele belangrijke veranderingen met zich meebrengen, zoals de mogelijkheid om profielen te maken die vergelijkbaar zijn met de modus Niet storen en Slaapstand, maar die volledig aanpasbaar zijn.
Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ​​rustmodus te maken, die sommige meldingen deactiveert of, omgekeerd, een werkmodus, die alles activeert. Bloomberg Het vermeldt ook de introductie van nieuwe instellingen met betrekking tot privacy, de mogelijkheid om automatisch berichten te beantwoorden of een nieuwe interface voor het vergrendelde scherm. Natuurlijk moeten er ook andere nieuwigheden worden aangekondigd. Over het algemeen zijn er zeer weinig lekken in de nieuwere softwareversies van Apple.

Naast andere verwachte nieuwe functies, zou Apple een volledig nieuwe versie van zijn app kunnen introduceren Berichten, met veel meer sociale functies om ermee te kunnen concurreren De WhatsApp of Facebook messenger. De afgelopen dagen hebben alle communicatie rond WWDC21 widgets van iMessage gebruikt, die bij deze nieuwe functies passen.

iOS 15 zou na de conferentie in bèta (ontworpen voor ontwikkelaars) moeten arriveren (net als alle andere besturingssystemen die op maandag worden gepresenteerd) en zal dit najaar in de definitieve versie worden uitgebracht. Tussen deze twee evenementen door zou in juli een cyclus van openbare bèta moeten openen als de gebruiken van Apple worden gerespecteerd.

iPadOS 15: echte tools en evolutie?

Sinds twee jaar hebben iPads hun eigen besturingssysteem. Heel dicht bij iOS (het is eigenlijk hetzelfde besturingssysteem, met exclusieve functies), iPadOS stelt de Apple-tablet in staat onafhankelijk te worden.

Naar verwachting zal Apple maandag iPadOS 15 onthullen. De enige nieuwigheid die hij noemde Bloomberg Het is de introductie van widgets die vergelijkbaar zijn met die in iOS 14 en die in het midden van hun pictogrammen kunnen worden geplaatst.
Voor de rest weten we niet veel. Aan de andere kant kunnen we onszelf toestaan ​​hoopvol te zijn. iPads worden steeds krachtiger en zijn nog steeds beperkt tot hun eigen besturingssysteem.
Durf je Apple de barrière tussen iPadOS en macOS te doorbreken om je tablet productiever en multitasking te maken? Dit kan een geheel nieuwe dimensie geven aan Nieuwste iPad ProVoorzien van dezelfde chip als de nieuwste Macs.

macOS 12: Mammoet of Monterey?

Volgens de laatste geruchten kan macOS Big Sur worden vervangen door macOS Mammoth of macOS Monterey. Mac-versie 12 zal minder ambitieus zijn dan de vorige versie, die een nieuw ontwerp introduceerde, maar zal nog steeds enkele nieuwe functies bieden (zoals een herontwerp van iMessage). Er is nog niets gelekt, we zullen moeten wachten op de conferentie van Tim Cook.

watchOS 8: wat is er nieuw met de Apple Watch?

Hier zullen we het kort maken als macOS. Er is niets gelekt over de nieuwe features van watchOS 8, de toekomstige update van de Apple Watch. Elke nieuwe versie van watchOS krijgt meestal nieuwe gezondheidsfuncties. Dus we kunnen ons voorstellen dat Apple maandag die kant op gaat.

tvOS 15 … of homeOS?

De Apple TV zou ook recht moeten hebben op enkele nieuwe features, maar welke weten we nog niet. De aankondiging op de website van Apple stelt echter grote vraagtekens bij de toekomst van tvOS als besturingssysteem. Apple noemde al het bestaan ​​van een homeOS-systeem – later ingetrokken – dat zowel Apple TV’s als HomePods, die momenteel op tvOS draaien, kan uitrusten. Maar laten we voorzichtig zijn, Apple-technici kunnen onderling over homeOS praten zonder enig commercieel doel.

nieuwe diensten? Het werd gelanceerd in Frankrijk?

Sinds maart 2019 heeft Apple veel betaalde diensten aan zijn gebruikers geleverd. Zal WWDC21 een kans zijn om nieuwe shows te lanceren? Er zijn geen geruchten in deze richting, maar Apple kan ons heel goed verrassen.
We kunnen ook hopen dat Apple gebruik zal maken van het nieuwe besturingssysteem om Apple Fitness +, Apple News +, Apple One Premier-pakket, Apple Pay Cash en Apple Card in Frankrijk te lanceren, diensten die vandaag niet beschikbaar zijn en die door fans worden gevraagd.
Er werd ook genoemd om de minimale opslagruimte in iCloud te verhogen (5 GB, niet echt veel), maar Apple heeft dit verzoek tot nu toe altijd genegeerd.

Een andere vraag, zal Apple ons vertellen over de HD-versie van Apple Music, die normaal gesproken in juni zou moeten verschijnen. Nu niet compatibel met HomePods of AirPods Max, zou Apple Music Hi-Fi compatibel kunnen worden met deze apparaten dankzij iOS 15 en een mogelijke verandering in de manier waarop audiobestanden worden overgedragen? Voor de HomePod beloofde Apple dat compatibiliteit in de toekomst zou komen.

MacBook Pro om het trefwoord af te maken?

In het verleden heeft Apple al gebruik gemaakt van WWDC om nieuwe apparaten te onthullen. Het gebeurt niet elk jaar, maar producten zoals de Mac Pro of HomePod werden voor het eerst geïntroduceerd op de Developer Conference. Het is dus niet onmogelijk om nieuwe dingen te zien hardware.

Er gaan geruchten dat de 14- en 16-inch MacBook Pro maandag op het hoofdprogramma zou moeten staan. Uitgerust met een nieuw ontwerp, meer connectoren (MagSafe, HDMI, SD-lezer) en zonder Touch Bar, zullen deze computers een Apple Silicon-chip van de tweede generatie gebruiken, die M1X, M2 of iets anders kan zijn (waarom niet de P1, voor de prof?).
Deze pc’s worden later deze zomer gelanceerd en vormen een mijlpaal in de Apple/ARM-overgang, die tegemoet komt aan de behoeften van professionals.

Andere fysieke verrassingen?

Moeten we meer fysieke advertenties verwachten? Naar verwachting zullen de komende maanden veel Apple-producten verschijnen, zoals AirPods, iPads, Mac mini, high-end iMacs en Mac Pro, maar een WWDC-lancering is voorlopig uitgesloten.
Apple kan ons altijd verrassen, maar als die er was, zou het waarschijnlijk gewoon de MacBook Pro zijn. Er gaan ook geruchten dat er een ontwikkelkit voor Connected Glasses wordt aangeboden (een van de personages op de uitnodigingskaart van Apple weerspiegelt het scherm van zijn Mac op zijn bril), maar dit pad moet met uiterste voorzichtigheid worden benaderd.

Ook om de video te ontdekken:

01net.com geeft je maandag om 19.00 uur een afspraak om de Apple conference live te volgen. In de nasleep van het evenement zullen we u verschillende artikelen presenteren die de aankondigingen van de Californische reus samenvatten.

READ  Op Mars heeft geluid twee snelheden en wordt het sneller zwakker dan op aarde