Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sociale netwerken: De Europese Commissie beschuldigt Meta (Facebook) van misbruik op de Marktplaats

Sociale netwerken: De Europese Commissie beschuldigt Meta (Facebook) van misbruik op de Marktplaats

De Europese Commissie zei maandag dat ze Meta, het moederbedrijf van Facebook, had geïnformeerd dat het mogelijk de anti-mededingingswetten van de EU overtreedt door de concurrentie op online advertentiemarkten te verstoren en misbruik te maken van zijn dominante positie.

De commissie verwijt Meta dat het haar online advertentiedienst Facebook Marketplace koppelt aan haar persoonlijke sociale netwerk Facebook.

In een verklaring die haar aanvankelijke mening weergeeft, zei de commissie dat ze ook bezorgd was dat Meta in haar eigen voordeel oneerlijke handelsvoorwaarden zou kunnen opleggen aan Facebook Marketplace-concurrenten.

Een boete van maximaal 10% van de omzet

Meta-woordvoerder Tim Lamb zei dat de beschuldigingen van de Europese Commissie ongegrond waren.

“We zullen blijven samenwerken met toezichthouders om aan te tonen dat onze productinnovatie consumenten en de concurrentie ten goede komt”, voegde hij eraan toe.

De Commissie zei dat het sturen van een mededeling van punten van bezwaar de uitkomst van het onderzoek niet schaadt, eraan toevoegend dat als er een overtreding wordt geconstateerd, zij een boete kan opleggen van maximaal 10% van de jaaromzet van het betrokken bedrijf wereldwijd.

READ  Pas op voor de nieuwe oplichting rond elektrische laadpalen!