Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op Twitter lanceerde Elon Musk een poll om te zien of hij zou moeten aftreden

Op Twitter lanceerde Elon Musk een poll om te zien of hij zou moeten aftreden

NurPhoto/NurPhoto via Getty Images Een Twitter-verificatiecode is te zien op een telefoonscherm met Elon Musk in de achtergrondafbeelding, in Brussel, België, op 11 december 2022 (foto-illustratie door Jonathan Ra/NurPhoto via Getty Images)

NurPhoto/NurPhoto via Getty Images

Elon Musk lanceerde van zondagavond tot maandag 19 december een peiling om erachter te komen of hij wel of niet op de hoogte moet blijven van Twitter.

Twitteren – “Ik zal me onderwerpen aan de uitslag van deze stemming”, een belofte. technologie paal Elon Musknieuwe baas TwitterenIn de nacht van zondag op maandag 19 december lanceerde hij een peiling waarin hij gebruikers uitnodigde om voor of tegen zijn voortzetting aan het roer van het bedrijf te stemmen. De enquête, die al meer dan 15.000.000 stemmen heeft verzameld en 57,2% van de ” ja “zou op maandag moeten eindigen, midden op de dag.

“Wees voorzichtig met wat je wenst, misschien krijg je het”Hij waarschuwde in een andere tweet dat hij de op een na rijkste man ter wereld is. Als hij bedreven is in de kunst van het provoceren, is dit niet de eerste keer dat Elon Musk gebruikers van zijn sociale netwerk raadpleegt om baanbrekende beslissingen te nemen. In november gebruikte het hoofd van Tesla dezelfde methode om het Twitter-account van de voormalige president van de Verenigde Staten te herstellen Donald Trump.

De fictieve en temperamentvolle miljardair maakte in november een spetterend bericht op Twitter. Bij zijn aankomst initieert hij een massaal ontslagplan en drijft hij zijn personeel naar een burn-out, met ultimatums en nieuwe arbeidsvoorwaarden. Afgezien van deze veranderingen baren Elon Musks controversiële visie op vrijheid van meningsuiting en zijn oproepen aan de Republikeinse Partij, die hij opriep om te stemmen tijdens de tussentijdse verkiezingen, veel waarnemers zorgen.

READ  Aanstaande woensdag 7 december en met Kerst inpakken?

Grote wijzigingen zullen nu in stemming worden gebracht

Twitter nam vorige week een wending Opschorting van accounts van journalisten Van veel grote Amerikaanse media, waaronder The Washington Post en The New York Times. Deze laatste had melding gemaakt van een geschil tussen Elon Musk en de oprichter van het “ElonJet”-account, dat de vluchten van de miljardair op een privéjet noteert en op sociale netwerken plaatst. Geconfronteerd met de onrust die deze willekeurige beslissing veroorzaakte, gaf de miljardair aan dat de rekeningen permanent zouden worden hersteld.

Tijdens het proces beloofde Elon Musk ook dat elke belangrijke nieuwe Twitter-regelwijziging in de toekomst aan gebruikers zou worden voorgelegd. Een manier om de controverse na het verbod van de dag ervoor onschadelijk te maken Om concurrerende sociale netwerken op zijn platform te promoten.

Concreet belooft Twitter nu elke tweet te verwijderen die een link bevat naar een andere post op Facebook en Instagram, maar ook op andere minder bekende platformen zoals Mastodon (De huidige concurrent van Twitter), sociale waarheid (Gemaakt door Donald Trump, die het nog steeds gebruiken), of Tribel, Nostr en Post. Als Elon Musk de directeur van Twitter verlaat, weet op dit moment niemand wie hem zou kunnen vervangen.

Zie ook op Huffpost :