Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Betalingsbewijs: Moet de Macaron-bonus op uw betalingsbewijs verschijnen?

Betalingsbewijs: Moet de Macaron-bonus op uw betalingsbewijs verschijnen?

© Loonstrook: Moet de Macron-bonus op uw betalingsbewijs verschijnen? Bron: iStock

Wij zien niet meer zien Inhoud

De bonus van Macron, een bonus voor het delen van waarde, wordt betaald door de werkgever. Deze bonus is bedoeld om hen aan te moedigen bonussen uit te keren aan hun werknemers. En dit is voor hun koopkracht vergroten. Om hiervan te kunnen profiteren, was het noodzakelijk Werken met zijn of haar bedrijf via een arbeidsovereenkomst, een gehandicapte werknemer zijn die gedekt is door ESAT, een uitzendkracht of een overheidsfunctionaris. Hoewel er geen inkomenseis is om het te verkrijgen, mijHet inkomensniveau voor elk van hen bepaalt hetzelfde verschil in belastingen. Zoals u weet, de Macron-bonus niet indienen Belastingen, premies volksverzekeringen of inkomstenbelasting. Deze uitkering heeft namelijk geen invloed op het netto belastbaar loon dat u maandelijks ontvangt. Het moet wel op uw betalingsbewijs staan. We leggen het hier allemaal uit!

Macron-beloning voor de betalingsbon?

Zoals we hebben aangegeven, is de bonus van Macron in 2022 verlaagd. Sterker nog, als je hem hebt gepakt, weet je dat het zo is Vrijgesteld van alle sociale of accijnzen. Er moet echter worden opgemerkt dat het niet volledig uit de advertenties is verdwenen. In feite maakt deze waardedelende bonus deel uit van de betalingen door de werkgever. Deze laatste besliste dus over het bedrag van de betaalde verzekeringspremie. aan de ondernemer, Dit bedrag moet verschijnen in zijn aangiften bij de sociale en fiscale administratie. Dit is om betaling aan haar werknemers te bewijzen. Als je als werknemer minder dan 3 keer het bedrag aan Smic verdient, zijnde ongeveer 4.000 euro per maand, vormt de uitbetaling van deze bonus een premievrij element van de bonus. Het moet wel op uw betalingsbewijs staan. Wij leggen uit.

READ  Moeilijkheden bij het ontvangen van uw e-mails, bij het verkrijgen van compensatie voor uw zorg: La Poste-communicatie geblokkeerd voor veiligheid

Volgens onze collega’s van Bercy is de beloning van Macron gemiddeld maximaal 700 euro in 2022. Weet dat deze betaling, van uw werkgever, op uw betalingsbewijs moet verschijnen. en dit is, Dat meldt het Official Social Security Bulletin (BOSS).De Arbeidswet voorziet in de verplichting om op het betalingsbewijs het totale loon van de werknemer aan te geven De website gaat verder met details hierover toe te voegen. De uitbetaling van de waardedelingsbonus moet dus op de regel – indien mogelijk door relevante vrijstellingen – van de loonstrook van de loonmaand staan ​​en het netto totaal uitbetaalde bedrag (salaris + toeslag) moet overeenkomen met de totale toeslag vermeld op de loonstrook “.

Er wordt nog steeds rekening gehouden met bonussen

Dus je zult het begrijpen Deze Macron-premie gaat niet onder de radar. Hoewel het volledig fiscaal aftrekbaar is, moet de betaling zelfs op uw betalingsbewijs verschijnen. deHet Official Social Security Bulletin (BOSS) voegde ook toe dat er enkele verschillen zijn voor ontvangers van een RSA of activiteitsbonus. Sterker nog, dat zouden ze moeten doen Voeg het bedrag toe dat wordt beïnvloed door de Macron-bonus In de bedragen die ze aangeven bij CAF. Dit om een ​​eerlijke afrekening te krijgen bij de berekening van de rechten.

Bovendien wordt de berekening apart uitgevoerd. Zoals u begrijpt, betaalde Macron zelfs een bonus Het maakt geen deel uit van het netto belastbaar inkomen. Het staat echter nog steeds op uw betalingsbewijs. En dit, aangezien de werkgever dit moet aangeven bij de Algemene Directie Financiën (DGFiP). Dus namen ze deze verklaring en Dien het in voor uw Income Tax Reference (RFR) -account.. Dit is voor een eerlijke rekening. Zoals u weet, is het de RFR die bepaalt of u al dan niet toegang heeft tot hulp, vergoedingen en andere apparaten die door CAF worden betaald. Vergeet dus niet te checken Als uw Macron-beloningsbetaling op uw betalingsbewijs staat.

READ  "Inflatie! Waarom het verminderen van uw uitgaven niet werkt?" Redactioneel door Charles Senat

Bron : Geld Vos