Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

SNPL Pilots Association roept kwetsbare mensen op om bepaalde vluchten te weigeren

In detail roept de vakbond niet-gevaccineerde piloten op om niet naar India, Brazilië, Zuid-Afrika, Argentinië en Chili te reizen.

National Airline Pilots Federation (SNPLVolgens de Etihad-post heeft Air France maandag piloten van luchtvaartmaatschappijen opgeroepen die niet zijn gevaccineerd tegen COVID-19 om vluchten naar India, Brazilië, Zuid-Afrika, Argentinië en Chili te weigeren.

“Weigeren van vluchten naar India, Brazilië, Zuid-Afrika, Argentinië en Chili, zolang u niet bent ingeënt”, adviseert SNPL in de door AFP verkregen publicatie en bevestigt Informatie van RTL.

De vakbond voegt eraan toe dat “het recht van het individu om zich terug te trekken in dit geval volledig gerechtvaardigd is”.

Als “bestemmingen die verboden zijn of die passagiers strikte quarantaine opleggen (…) zich vermenigvuldigen, blijven de bemanningen van Air France daarheen gaan zonder rekening te houden met hun gezondheid of de gezondheid van de mensen om hen heen”, protesteert SNPL.

“De Franse regering heeft de maatregel niet genomen.”

Volgens de post worden “vrachtvluchten” gehouden “op bestemmingen die voor passagiers verboden zijn” en “zijn er geen vervolgprocedures voor zeevarenden wanneer ze terugkeren naar Frankrijk.”

SNPL betreurt het dat de regering “nog geen luchtvaartpersoneel heeft opgenomen” in “beroepen die profiteren van de prioriteit van alle vaccinatie” tegen Covid-19. De federatie waarschuwt dat het niet tevreden zal zijn met het “effect van een aankondiging” dat “alleen voorrang geeft aan 55-plussers”.

SNPL merkt op dat de Verenigde Naties en de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) “oproepen tot prioriteitsvaccinatie van bemanningsleden”, en meent dat “de Franse regering geen maatregelen heeft genomen voor de situatie”.

De vakbond is van mening dat “het onaanvaardbaar is om de cockpitbemanning te vergeten, die sinds het begin van de crisis heeft bijgedragen door maskers, vaccins en medische apparatuur over de hele wereld te vervoeren terwijl ze worden blootgesteld aan gevaarlijke veranderingen.”

READ  Nog een vertraging van zes maanden voor de Flamanville EPR