Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het tot gedwongen verkoop veroordeelde kanaal + werd opgeroepen om de slachtoffers van zijn 430.000 abonnees op de hoogte te brengen

Het tot gedwongen verkoop veroordeelde kanaal + werd opgeroepen om de slachtoffers van zijn 430.000 abonnees op de hoogte te brengen

Canal + werd in juli schuldig bevonden aan “gedwongen verkoop” van een nieuwe show. Zo zagen ongeveer 430.000 abonnees hun factuur stijgen. Het totale bedrag van de terugbetaling kan oplopen tot 45 tot 60 miljoen euro,

Consumentenbond UFC-Que Choisir lanceerde dinsdag een collectieve actie tegen Canal +, waarbij de tv-groep klanten die eind 2017 bij hen kwamen compenseren met een verhoging van de abonnementsprijs zonder voorafgaand akkoord.

“UFC-Que Choisir lanceert vandaag een collectieve actie voor de rechtbank van Nanterre, zodat 430.000 abonnees van slachtoffers volledig op de hoogte worden gebracht van deze praktijken en hun betaling van de bedragen die illegaal door het kanaal worden gefactureerd, wordt vereenvoudigd”, merkt de vereniging op in een persbericht. .

de groep Kanaal + Veroordeeld in juli 2020 na onderhandelingen over een eerste pleidooi voor schuld over een “gedwongen verkoop” van een nieuwe show die in december 2017 werd gelanceerd.

Canal + informeerde destijds zijn abonnees die geen gebruik maakten van het Canalsat-abonnement dat ze van dit nieuwe aanbod konden profiteren door twee of vijf euro te betalen. In het proces informeert Canal + zijn abonnees dat ze een aanvraag moeten indienen om het aanbod te weigeren.

45 tot 65 miljoen euro aan schadevergoeding

Als een groep gedwongen wordt een boete van 3 tot 5 miljoen euro te betalen, blijven de “abonnees achter”, zegt het UFC-Que-refrein vandaag. “De meerderheid van de betrokken klanten was niet op de hoogte van dit toepasselijke deel van de keten”, noch “hun recht om op enig moment een vergoeding te ontvangen.”

Volgens schattingen van de juridisch directeur van de vereniging, Rafael Bartlomé, zou het totale bedrag aan schadevergoeding kunnen oplopen tot 45 tot 60 miljoen euro.

“Het is gratis, het is eenvoudig, wij zorgen voor alles”, zei hij tegen abonnees die, zei hij, een schadevergoeding konden verwachten tussen de 72 en 180 euro. Hij voegde eraan toe: “Ze hoeven alleen rekeningafschriften bij te houden waaruit blijkt dat ze deze bedragen hebben betaald en mogelijk e-mail vanaf dat moment” om zichzelf aan het einde van de procedure te identificeren.

“Aangezien de boete minder duur is dan het kan opleveren” voor de verkoper, is gedwongen abonnement “een steeds meer gangbare praktijk geworden”, betreurt de heer Bartlomé, die bevestigt dat hij in andere bedrijven werkt waar ik mijn toevlucht toe heb genomen.

READ  Aanstaande woensdag 7 december en met Kerst inpakken?