Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De plant is geblokkeerd, het management mag niet vertrekken

De plant is geblokkeerd, het management mag niet vertrekken

Een CGT-vertegenwoordiger legde de fabriek uit: “We zijn sinds 10.00 uur verboden omdat er nooit iets is gebeurd, onze toekomst wordt donker.”.

Ze maakten dinsdag bekend dat honderd medewerkers van Fonderie de Bretagne, te koop aangeboden door de Renault-groep, de fabriek in Caudan (Morbihan) blokkeren om te vragen binnen de groep te blijven, waardoor het management niet kan vertrekken.

«We zijn verbannen sinds 10 uur ’s ochtends omdat er nooit iets is gebeurd, onze toekomst wordt donker. Vijf mensen van de administratie zijn binnen, en ze gaan pas naar buiten als we een antwoord krijgen, totdat een van hen ons lot beslist en ons laat werken.“De fabriek, waar 350 mensen werken”, zei Mile Lugov, secretaris-generaal van de fabriek, tegen AFP.De ochtendploeg wilde de fabrieksdirecteur ontmoeten, maar er was geen discussie en ze besloten niet meer aan het werk te gaan. Helaas moesten we hierheen komen terwijl we gisteren actief waren, en zij waren degenen die ons tot het uiterste hebben gedreven», Voegde Eric Blancheire toe, gekozen tot CGT. “Er is geen inbeslagnameZei burgemeester Fabrice Willi van Caudan.

Zie ook – Renault: Europarlementariërs Alexis Corbert en Fabian Roussel ondersteunen personeel van Fondere de Brittany (23/03/2021)

Medewerkers eisen dat ze binnen de Renault-groep blijven, die op 11 maart aankondigde dat de fabriek verkocht zou wordenOnderhoud van activiteiten en banenMaandag kondigde de regering een fonds aan ter waarde van 50 miljoen euro ter ondersteuning van de omscholing van werknemers in de automobielsector, waaronder gieterijen die in grote moeilijkheden verkeren.Ik voel me vergeetachtigVolgens de CGT.

READ  De installatie van deze camera zal vanaf de zomer voor sommige voertuigen verplicht zijn

Fonderie de Bretagne is sinds 1965 gevestigd in de buurt van Lorient en produceert draagarmen, uitlaatspruitstukken en ellebogen, evenals versnellingsbakdifferentiëlen.