Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een overeenkomst bevestigt de sluiting van vier winkels

Een overeenkomst bevestigt de sluiting van vier winkels

De groep heeft echter niet het totale aantal banen gespecificeerd dat zou verdwijnen.

Maandag kondigde het management van Printemps Group de ondertekening aan van een meerderheidsovereenkomst met de vakbonden als onderdeel van een plan voor het creëren van banen dat in het najaar werd aangekondigd en dat voorziet in de sluiting van vier winkels en het verdwijnen van honderden banen. “Deze evenwichtige overeenkomst toont de prioriteit van Printemps Group aan bij het ondersteunen van werknemers die getroffen zijn door het Job Protection Plan door middel van gepaste en gepersonaliseerde maatregelen, evenals haar wens om een ​​pad van sociale dialoog te verkiezen.De directie verwelkomt het persbericht.

CGT, Unsa Printemps en CGC zijn de drie organisaties die de groep vertegenwoordigen. De groep heeft echter niet het totale aantal banen gespecificeerd dat zou verdwijnen. “Dit suggereert geen specifieke opmerking, behalve dat deze overeenkomst de PES niet onderschrijft“George Das Nevis, vertegenwoordiger van de UNSA Centrale Unie en haar vertegenwoordiger in het Centraal Sociaal en Economisch Comité, reageerde. “De onderhandelingen waren lang en ingewikkeld. Door de ondertekende overeenkomst kunnen medewerkers onder betere omstandigheden vertrekken“, hij voegde toe.

Begin november zei de groep dat het van plan was om zeven winkels te sluiten met ongeveer 450 werknemers, waaronder die op Place d’Italie in Parijs, Hafer, Straatsburg en Metz. Eind maart kondigde Le Printemps eindelijk aan dat het drie Citadium-winkels zou blijven openen, twee in Parijs en één in Toulon, die aanvankelijk in 2022 zouden sluiten. Deze drie locaties bieden werk aan 52 mensen. In november gaf het management aan te willen “Het bedrijfsmodel transformeren en tegelijkertijd de structurele en operationele kosten minimaliseren».

READ  Hoe u kunt verifiëren dat uw auto is ingeschreven in het verzekerde voertuigdossier

De Printemps Group, opgericht in 1865, heeft 19 warenhuizen in Frankrijk onder zijn naam, evenals 8 Citadiums, een merk opgericht in 2000, en ongeveer 3.000 medewerkers.