Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarden die gevolgd moeten worden in Parijs en Europa

Landbouwkrediet te volgen in Parijs

Landbouwkrediet te volgen in Parijs

PARIJS (Reuters) – Waarden die maandag gevolgd zullen worden op de beurs van Parijs en in Europa:

* Credit Agricole – Credit Agricole Italia heeft 91,17% van het kapitaal van Credito Valtellinese (Creval) aangetrokken door haar bod aan de Italiaanse bank, dat nu met succes is bekroond, zo hebben we vrijdag vernomen van een bron die bekend is met de zaak.

De Italiaanse bank, Banco Safra, maakte zaterdag de overname bekend van de vermogensbeheeractiviteiten van de Franse bank in Brazilië.

* Italiaanse justitie vernietigde het besluit van de aandeelhouders van MEDIASET om het fiduciaire bedrijf Simon Fiduciaria uit te sluiten van hun openbare vergadering in juni 2018, aangezien VIVENDI tweederde van haar belang van 29,9% in het kapitaal van de Italiaanse groep plaatste.

* Lagardier – Op het punt van een deal over Lagardere’s bestuur die miljardairs Bernard Arnault en Vincent Bollore voor een paar jaar zou verhinderen de activa van de Press and Publishing Group in handen te krijgen, een – we leerden zondag uit drie bronnen dicht bij discussies over het onderwerp. Ze voegden eraan toe dat Lagardire maandag zijn raad van bestuur zal ontmoeten.

* De familie Decognink, de controlerende aandeelhouder van TARKETT, kondigde vrijdag een bod aan van 20 euro per aandeel in het eigen vermogen dat ze niet bezit, met de steun van WENDEL.

* Laurent-Perrier – Het champagnehuis heeft zaterdag aangekondigd dat het een hack op zijn computernetwerk heeft ontdekt.

* ICADE kondigde vrijdag een omzet aan van 392,5 miljoen euro in het eerste kwartaal, 44% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

READ  "Elke belastingfraude is gevaarlijk, maar de sterkste belastingfraude is onvergeeflijk."

* Volkswagen heeft zijn management gewaarschuwd dat het tekort aan halfgeleiderproductie naar verwachting in het tweede kwartaal zal toenemen, meldde de Financial Times zaterdag.

* NESTLE is in gesprek om Bountiful, de KKR-gecontroleerde supplementenmaker, te kopen voor ongeveer $ 5 miljard (€ 4,14 miljard), meldde de Wall Street Journal vrijdag.

* KUEHNE & NAGEL – De Zwitserse logistieke groep heeft maandag de Ebit in het eerste kwartaal meer dan verdubbeld dankzij de sterke vraag naar apotheek en e-commerce.

* ASTRAZENECA – Canadese gezondheidsautoriteiten hebben groen licht gegeven om 1,5 miljoen doses AstraZeneca-vaccin tegen coronavirus te gebruiken, gemaakt in Baltimore door Emergent BioSolutions.

* Leonardo maakte zaterdag bekend dat private-equityfirma KKR een belang van 25,1% in de Duitse wapensensormaker HENSOLDT verwerft voor 23 euro per aandeel, of bijna 606 miljoen euro.

(Leticia Volga en Patrick Finale)