Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er zijn “lopende” discussies over het toekomstige bestuur van de groep

Er zijn “lopende” discussies over het toekomstige bestuur van de groep

Arnaud Lagardère, in Parijs op 10 mei 2019. – Frankrijk Persbureau

Discussies tussen mijn aandeelhouders Lagardere Over de toekomstige uitspraak van de groep “in uitvoering”, hoorden we zondag van een van de partijen, terwijl de Franse groep midden in een strijd staat om de positie van directeur te beëindigen.
Arnaud LagarderHet onbreekbaar maken.

Volgens de dagbladen weerkaatsingEn de de wereld En wekelijks het punt, De aandeelhouders van de groep, namelijk Arnaud Lagardère, Bernard Arnault (Groupe Arnault), Vincent Bolloré (Vivendi) en Joseph Oughourlian (Amber Capital), staan ​​op het punt om na enkele maanden onderhandelen een akkoord te bereiken om het einde van de Limited Partnership te ondertekenen in aandelen (SCA) en de vervanging ervan Met meer traditioneel bestuur onder de status van een naamloze vennootschap.

Raad van Toezicht

Een raad van toezicht kan op maandag, voorafgaand aan de openbare vergadering van Agardier, gepland voor 14 juni, bijeenkomen om een ​​mogelijke deal te bekrachtigen. In een gesprek met Agence France-Presse weigerde Lagardier commentaar te geven. Een bolwerk tegen elke aandelenovername, sponsoring maakt zijn manager, Arnaud Largardère, onbreekbaar, ook al bezit hij slechts 7% van het eigen vermogen van zijn bedrijf.

Volgens de drie mediakanalen stemde Arnaud Lagardère op dit punt in de onderhandelingen ermee in afstand te doen van deze beschermende status in ruil voor de functie van CEO tot 2026 en het equivalent van ongeveer 200 miljoen euro aan nieuwe aandelen.

De Lagardère-groep is het onderwerp van aanhoudende geruchten over de verkoop van zijn media-afdeling, en in het bijzonder Europe 1-radio, waarin Vincent Bollori zijn interesse niet onder stoelen of banken steekt. De Bretonse zakenman leidt Vivendi, dat een jaar geleden een belang in Lagardère verwierf en sindsdien de eerste aandeelhouder is geworden.

Wat een toekomst JDD En de Paris Match ?

In november vonden er ook besprekingen plaats tussen de mediagigant, eigenaar van Editis, en Lagardire over Verkoop van het internationale gedeelte van de Hachette Livre. Maar Vivendi’s plannen werden gedwarsboomd door de plotselinge komst van Bernard Arnault, die 27% van de persoonlijke holdingmaatschappij van Arnaud Lagardère overnam en een overeenkomst met hem sloot om in coördinatie op te treden. The Luxurious Emperor staat bekend om zijn interesse in kranten op JDD En de Paris Match.

Maar de beoogde overeenkomst, die nog niet is bekrachtigd, zal gedurende vijf jaar elke ontmanteling voorkomen. Onder invloed van de gezondheidscrisis verlengde de Lagardère Groep haar verlies in 2020, dat 660 miljoen euro bedroeg. Het totale volume daalde gedurende het jaar met 38%.

READ  Wat zijn de best betaalde banen?