Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lijst.  Wat zijn de best verkochte auto’s in Frankrijk?

Lijst. Wat zijn de best verkochte auto’s in Frankrijk?

Basic
Verschillende landen in Europa produceren auto’s. Weet u in welk land uw auto is gemaakt? Onze lijst werpt de sluier op.

Als je een nieuwe auto bestelt en de garage daarin niet beschikbaar is, moet je vaak maanden wachten. Het begon niet vaak en de auto kwam soms van heel ver weg.

Historisch gezien werden drie grote autofabrikanten opgericht: Renault in Douai en Maubeuge (Noord), Sandoville (Seine Maritime), Flens (Evelyn) en Bateli (Murthy-Moselle); Voor Peugeot en Citroen in Sochaux (Dubs), Mulhouse (Out-Rhin), Rennes (Ile-e-Villene), Boise (Evelyn) en Hurden (Nord).

Lees ook:
Lijst. Model, motor, kleur … Wat zijn de best verkochte auto’s op uw afdeling?

De best verkochte modellen in Frankrijk komen van elders

Inderdaad, de meest populaire modellen van Franse merken worden al lange tijd niet meer in Frankrijk gemaakt. Als we de lijst van de vijf best verkochte modellen in Frankrijk nemen, de Peugeot 208 is gemaakt in Slowakije en een beetje in Marokko, Renault Clio komt uit Slovenië en Turkije, Peugeot 2008 komt uit Spanje, C3 uit Slovenië, Dacia Sandero uit Marokko.

Franse fabrieken produceren momenteel een deel van Citroën’s C4, C5, DS, Nissan Micra, Peugeot 308, 508, 3008, 5008, Renault Scenic, Zoe en Toyota Yaris.

Op Europees niveau produceert Spanje het grootste aantal voertuigen. 20% van de auto’s die in Frankrijk worden verkocht, komt van elders aan de andere kant van de Pyreneeën. De drie landen die de meeste auto’s produceren, zijn Spanje, Frankrijk en Slovenië. In Frankrijk werd de nationale productie in twintig jaar tijd opgedeeld in drie. Zo worden slechts 12 van de 100 in Frankrijk verkochte modellen op het nationale grondgebied geproduceerd.

READ  De elektrische auto van Xiaomi bewijst ons hoeveel deze "kleine" details de autonomie beïnvloeden

Beweeg uw muis over de kaart om sjablonen te zien die per land zijn ontworpen (als de kaart niet wordt weergegeven, schakelt u de advertentieblokkering uit).

Modellen komen zelfs uit verre oorden in de wereld. Marokko produceert Dacia Lodgy en Sandero en maakt deel uit van Peugeot 208. Japan, Toyota Rav4 en Suzuki Swift; Kia-modellen uit Zuid-Korea.

Deze kaart is gebaseerd op gegevens van het auto-analysebedrijf Inovev, samengesteld door het tijdschrift Auto Plus.