Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

SNCF zal treinen en anti-belastingsystemen op straat verwijderen

8:15 uur: Wereld passeert 300 miljoen gevallen en bestrijdt Omicron

Het officiële aantal Covid-19-gevallen, dat zeker is onderschat, heeft de 300 miljoen overschreden terwijl landen de verspreiding van de Omicron-variant bestrijden en vaccinatiecampagnes intensiveren.
Volgens een AFP-telling bepaald op basis van officiële rapporten, zijn er minstens 300.042.439 gevallen gediagnosticeerd sinds het kantoor van de WHO in China de uitbraak eind december 2019 meldde.

7:50 uur: de beste in quarantaine geplaatste functionarissen van Hong Kong

Tientallen topfunctionarissen van Hong Kong zijn naar een kamp gestuurd voor een quarantaine van 21 dagen nadat ze de geïnfecteerden over de schouders hadden gewreven op een feest dat veel van de politieke elite van de stad bijeenbracht.

06:56 uur: 300.000 Covid-19-barrières gedood in Mexico

De grens van 300.000 doden door Covid-19 werd vrijdag overschreden in Mexico, het vijfde zwaarst getroffen land in absolute termen ter wereld, te midden van de wereldwijd oplevende pandemie.
In absolute termen zijn de Verenigde Staten het dodelijkste land met 836.241 doden, gevolgd door Brazilië (619.822), India (483.178) en Rusland (314.604).
Mexico registreerde vrijdag 28.023 nieuwe gevallen, het op één na hoogste aantal sinds het begin van de epidemie, voor een totaal van meer dan vier miljoen.

06:51 uur: De antagonist keert terug naar de straat, bang voor spanningen

De “strijd tegen belastingen” kwam zaterdag weer op straat, met 144 maatregelen gepland in het land. Dezelfde context maakt plaats voor een hernieuwde opschudding, tussen de opvallende uitspraken van Emmanuel Macron die de niet-gevaccineerden wil “verdrijven” en de goedkeuring van de Nationale Vergadering voor de goedkeuring van vaccinatie. In Parijs staat ook de gele hesjesbeweging op het programma… De autoriteiten vrezen dat de zwarte blokken zich bij de betogingen zullen aansluiten.

6:49 uur: Ouders van studenten “kraken”, vakbonden roepen op tot staking

Test uw kinderen om de twee dagen, kom ze dringend ophalen vanwege Covid-19 gevallen… Veel ouders van leerlingen in Frankrijk zijn het zat na de start van het schooljaar gekenmerkt door “te ingewikkeld protocol”, lerarenvakbonden hebben opgeroepen tot een staking. “Ouders zijn geiten geworden” en beginnen geïrriteerd te raken, vat Laurent Zameczkowski, vice-president van de Student Parents’ Union (piep) samen. “Ouders zijn totaal blut. Het wordt erg ingewikkeld, want degenen die werken, rennen alle kanten op”, voegt Najiat Belhassen, co-voorzitter van Another Federation of Parents (FCPE) toe.

READ  De Indiase variant van Covid valt de Maghreblanden binnen: Tunesië moet zich hierop voorbereiden!

De vakbonden riepen daarom op tot een nationale staking op donderdag 13 januari om “de voorwaarden te scheppen voor een veilige school onder leiding van Omicron”.

06:47 uur: Meer dan 300.000 vervuiling, golfstijgingen in ziekenhuis

Het dagelijkse aantal Covid-19-gevallen blijft op een zeer hoog niveau, boven de 300.000, en het aantal ziekenhuisopnames neemt nog steeds toe, volgens officiële cijfers die vrijdagavond zijn vrijgegeven. Precies, de Franse volksgezondheidsautoriteit registreerde 328.214 nieuwe gevallen. Het wekelijkse gemiddelde is 267.000. Pas op 29 december werd de grens van 100.000 overschreden.

Behalve bij besmettingsgevallen blijft de golf in het ziekenhuis stijgen, maar minder snel dan de toename van het aantal gevallen. 21.605 COVID-patiënten werden opgenomen in het ziekenhuis (436 patiënten werden binnen 24 uur opgenomen), waaronder 3.815 (+46 opnames) op de intensive care, aangewezen voor de meest ernstige gevallen.

230 duizend

Olivier Veran bevestigde dat deze week voor het eerst 230.000 injecties zijn gegeven, een niveau dat sinds september vorig jaar niet meer is gezien.

06:45 uur: Hallo allemaal en welkom bij deze live-uitzending gewijd aan het nieuws over de Covid-19-pandemie in Frankrijk en de rest van de wereld.