Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zware sneeuwstorm in Pakistan: 8 mensen zijn doodgevroren in hun auto, in totaal 21 doden

Video’s die op sociale media circuleerden, toonden kreupele auto’s, bumpers van zelfs een meter sneeuw op hun daken.

De politie bevestigde dat acht mensen in hun auto waren doodgevroren, maar het was niet meteen duidelijk of de andere slachtoffers door dezelfde oorzaak stierven of door koolmonoxidevergiftiging ingeademd in de cabine van hun auto.

Legertroepen in actie – Reddings- en hulpoperatie in Morey. Maak handmatig de weg vrij waar de machines niet toegankelijk zijn. Het verstrekken van voedsel aan de gestrande toeristen in de sneeuwstorm. pic.twitter.com/w8A6pZi14I

– Garida Farooqi (@GFarooqi) 8 januari 2022

De autoriteiten in de provincie Punjab hebben de verklaring van de regio Morey aangekondigd.RampgebiedHij vroeg de bewoners om daar niet meteen heen te gaan.

Minstens 16 toeristen zijn omgekomen bij ijskoude temperaturen nadat ze waren gestrand in hun auto’s in het noorden van Pakistan, terwijl duizenden stroomden om van de sneeuw te genieten, zeiden functionarissen zaterdag. Met nog ongeveer 1.000 voertuigen vast, verklaarde de regering Morey tot rampgebied. pic.twitter.com/Qm4mVLaiwY

– CBS Nieuws (CBSNieuws) 8 januari 2022

Minister van Binnenlandse Zaken Sheikh Rashid Ahmed zei dat het leger was gemobiliseerd om wegen vrij te maken en duizenden mensen te redden die waren gestrand in de buurt van Murree, ongeveer 70 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Islamabad.

De Pakistaanse premier Imran Khan zei geschokt maar ook verontrust te zijn door de tragedie. “Ongekende sneeuwval en een stormloop van mensen die zich verplaatsen zonder het weer te controleren, verrasten het districtsbestuur“piep.

READ  De epidemie heeft de ranglijst van de leukste steden ter wereld doen wankelen