Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

SNCF annuleert TGV en Intercity’s vanaf volgende week

Het spoorbedrijf rechtvaardigt het besluit met een daling van 30% in boekingen sinds het begin van het jaar.

Een SNCF-woordvoerder kondigde vrijdag aan dat de SNCF vanaf volgende week 10% van TGV en 20% van Intercités zal schrappen, en legt de maatregel uit door boekingen te verminderen vanwege de gezondheidscrisis.

“Rekening houdend met de duidelijke daling van de boekingen van 30% sinds het begin van het jaar – vooral tijdens de week – zal het TGV-vervoersplan vanaf volgende week worden aangepast en zal tot 90% van het geplande aanbod en tot 80 %”, zegt een woordvoerder van SNCF Voyageurs tegen AFP. Druk op “intercity”.

Alle nachttreinen zullen worden geleverd, terwijl “de aanpassing van het aanbod sterker zal zijn” voor internationale TGV’s, met name voor de kanaaloverschrijdende Eurostar-dienst “die op minder dan 10% van het geplande aanbod zal werken”. Hij benadrukte dat er contact zal worden opgenomen met passagiers van wie de treinen zijn geannuleerd en dat zij hun tickets kunnen wijzigen of compenseren.

Interregionale treinen al beschadigd

De SNCF, waarvan de reizigers grotendeels terugkwamen tijdens de kerstvakantie, is sinds het begin van de gezondheidscrisis al verschillende keren teruggeschroefd.

“Het gaat niet om onverwachte treinuitval, maar om herziene vervoersplannen, die rekening kunnen houden met de verminderde frequentie van reizigers (…) maar ook met als doel een betrouwbaarder vervoersplan voor reizigers te verzekeren, rekening houdend met de effecten van verminderde beschikbaarheid van SNCF-personeel getroffen door Covid”, legde de woordvoerder vrijdag uit. “Zoals elke bedrijfseigenaar ervaren we al groepsbrede SNCF-effecten (SNCF Voyageurs, SNCF Réseau, SNCF Gares & Connexions) van deze vijfde Covid-golf, maar niet meer of minder dan de rest van het bedrijf”, legde hij uit.

Regionaal werden de toxiciteitsblootstellingspercentages van meerdere weken beïnvloed door “lokale aanpassingen” van transportplannen. “Gemiddeld blijft op dit moment ruim 90% van de TER’s landelijk circuleren”, aldus de woordvoerder.

READ  Beurs: Tien aandelen te verkopen na CAC 40. registraties registration

Wat de voorstedelijke treinen in de regio van Parijs betreft, waarschuwde hij: “Het transportplan van Transilien zal de komende dagen bijna normaal zijn en kan volgende week enigszins worden gewijzigd, afhankelijk van de lijnen, afhankelijk van de gezondheidssituatie en de beschikbaarheid van SNCF-agenten.”