Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

SNCF schrapt volgende week 10% van TGV’s en 20% van Intercités vanwege lagere boekingen

Terwijl de vooruitgang van Omicron goed verloopt, vertraagt ​​de SNCF. De nationale spoorwegmaatschappij schrapt vanaf volgende week 10% van de TGV’s en 20% van de Intercités, zo maakte een woordvoerder vrijdag 7 januari bekend. “Rekening houdend met de duidelijke daling van de boekingen van 30% sinds het begin van het jaar – vooral tijdens de week – zal het TGV-vervoersplan vanaf volgende week worden aangepast en 90% van de geplande bevoorrading opleveren, 80% voor Intercités”, aldus een woordvoerder van de SNCF Voyageurs.

Alle nachttreinen zullen rijden, terwijl ‘Aanpassing van de show zal sterker zijn’ Internationale TGV’s, met name om Eurostar via kanalen te bedienen “die met minder dan 10% van de geplande aanvoer zal circuleren”. Hij benadrukte dat er contact zal worden opgenomen met passagiers van wie de treinen zijn geannuleerd en dat zij hun tickets kunnen wijzigen of compenseren.

De SNCF, waarvan de reizigers grotendeels terugkwamen tijdens de kerstvakantie, is sinds het begin van de gezondheidscrisis al verschillende keren teruggeschroefd.

“Het gaat niet om onverwachte treinuitval, maar om aangepaste vervoersplannen, waarbij rekening kan worden gehouden met de verminderde reizigersfrequentie (…) effecten van verminderde beschikbaarheid van SNCF-personeel getroffen door het Covid-virus”De spreker legde uit.

“Zoals elke ondernemer hebben wij nu al te maken met de effecten van deze vijfde Covid-golf, maar niet meer en niet minder dan de rest van de samenleving”uitgelegd.

Wat de treinen in de voorsteden in de regio van Parijs betreft, “Het transportplan van Transilien zal de komende dagen bijna normaal zijn en kan volgende week enigszins worden gewijzigd, afhankelijk van de lijnen, afhankelijk van de gezondheidsstatus en beschikbaarheid van SNCF-agenten”, Voorzichtig.

READ  L'Oréal aangeklaagd bij het Ginot Instituut voor spionage