Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na United Airlines zal de grote Citigroup-bank haar niet-gevaccineerde werknemers ontslaan

De Amerikaanse bank heeft haar medewerkers laten weten dat ze worden ontslagen als ze de komende dagen niet worden ingeënt. Ongeveer 10% van de beroepsbevolking, 16.000 mensen, zal worden getroffen.

Citigroup zal zijn niet-gevaccineerde werknemers per 14 januari ontslaan. De American Banking Group informeerde hen vrijdag per e-mail, met deze nogal voor de hand liggende waarschuwing: Volgende vrijdag, als je niet wordt ingeënt, word je onmiddellijk en zonder compensatie ontslagen. In totaal zal 10% van het personeelsbestand, dat 16.000 werknemers vertegenwoordigt, worden getroffen.

De bank verduidelijkt dat elk geval geval per geval zal worden onderzocht, met vrijstellingen die worden aangeboden om medische of religieuze redenen.

Citigroup is niet het eerste Amerikaanse bedrijf dat zo’n drastische maatregel neemt. Een paar maanden geleden de luchtvaartmaatschappij United Airlines 200 medewerkers die weigerden zich te laten vaccineren, werden ontslagen.

Mogelijk in de Verenigde Staten

Geen injecties, geen werk: in de VS is dit volledig legaal. Bedrijven hebben het recht om vaccinaties op te leggen en de opstandelingen neer te schieten. Ze doen uiteindelijk wat Joe Biden niet heeft afgedwongen.

In september keurde de Amerikaanse president een wet goed die vaccinatie verplicht maakt in alle bedrijven met meer dan 100 werknemers, een bepaling die sindsdien is geblokkeerd door meerdere juridische stappen. Het is het Hooggerechtshof dat nu moet beslissen dat de rechters na de eerste debatten deze wet voor eens en voor altijd moeten begraven, wat een mislukking zou zijn voor Joe Biden, die de vaccinatiecampagne opnieuw wilde lanceren: slechts 62% van de Amerikanen volledig zijn ingeënt tegen Covid-19.

READ  Elrond bereikt nieuw hoogtepunt, richt zich snel op $ 440