Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De nieuwe Tesla-batterij kan 1200 km afleggen op één lading

Na Sony, BMW en Mercedes is het nu de beurt aan Tesla om ons te verrassen in deze CES-editie.

CES in Las Vegas zit vol verrassingen, en elk jaar is het moeilijk om van tevoren te voorspellen wat de krantenkoppen zullen halen tijdens deze speciale week. Maar in deze editie van 2022 is één ding zeker: de autowereld heeft het leeuwendeel voor zich genomen. na sony, BMW en Mercedes, het is de beurt aan Tesla, met het merk Our Next Energy (ONE), om van zijn modellen het gesprek van de dag te maken.

Een paar dagen geleden was het Duitse merk, met ster Mercedes-Benz, er al in geslaagd de wereld van de elektrische auto te verrassen door deze te presenteren zie EQXX. Dit concept lijkt op papier niets verrassends te hebben, maar het gaat erom hoe lang dat laatste je raakt. Mercedes heeft zelfs hard gewerkt om een ​​auto te produceren die meer dan 1.000 kilometer kan afleggen op één lading.

Tesla en ONE bijna 1.500 km

Een exploit die een plaats in het Guinness Book of Records zou hebben gehad, alleen Tesla en Wan beslisten anders. Inderdaad, slechts een paar dagen na de indrukwekkende tentoonstelling van de historische Duitse fabriek, was het zijn jonge concurrent uit Texanen die het kleed onder hem vandaan kwam trekken.

Tesla is al gearriveerd in Vegas met de originele Model S Plaid. Bij die laatste zit al de nieuwste batterij van Our Next Energy, 203,7 kWh. Het volstaat te zeggen dat met deze capaciteit de autonomie van de auto vertienvoudigd.

READ  Gas, gedeeltelijke werkloosheid en wintervakantie.. wat verandert er op 1 juni in Frankrijk

Zoals de video hierboven laat zien, is de Tesla in staat om de 1.200 kilometer te doorbreken, allemaal op één lading. Een andere test, dit keer op een testbank met constante snelheid, maakte het mogelijk om de barrière van 1400 km te passeren. Een echte prestatie voor Our Next Energy kan worden verklaard door echt diepgaand onderzoek en ontwikkelingswerk.

Geavanceerde legering voor onuitputtelijke batterij

Volgens het merk bestaat deze nieuwe batterij uit een mengsel van nikkel-kobalt-mangaan-kathoden en grafiet anode. Deze geavanceerde elementen zorgen ervoor dat de auto de limiet van 1000 km aanzienlijk kan overschrijden, maar ook om de oplaadtijd te verbeteren.

Als die laatste nog te lang is, wat logisch is gezien de capaciteit van de batterij, hopen de ingenieurs van ONE dat ze die de komende jaren zoveel mogelijk kunnen verminderen. Autonomie en oplaadtijd zijn de twee grootste zwarte punten in de elektrische auto die deze laatste weet neer te zetten bij het grote publiek.