Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Slechte prestaties en een daling van de verkoop, Sony draagt ​​de dupe van het tekort

Sony heeft per 31 maart 2022 19,2 miljoen PS5’s verkocht. Een goed resultaat maskeert een omzetdaling door een gebrek aan componenten. Een van de slechtste PlayStation-jaren in meer dan 20 jaar.

Het is nu nog een lange weg van lancering PS5 Waar is de Sony-console? Het is me gelukt om verkooprecords te breken Ondanks het ontbreken van componenten. De fabrikant kampt al enkele maanden met een moeilijke verkoopvertraging, tot het punt dat De Xbox Series S en X verkopen vooral beter in Europa en Noord-Amerika. Het bekijken van de financiële overzichten van Sony is een kans om nauwkeurigere cijfers over deze trend te krijgen.

Slechtste jaar sinds 1997

Sony heeft dus 2 miljoen PlayStation 5 verkocht in het kwartaal (januari-maart 2022) voor een totaal van 11,5 miljoen over het jaar (maart 2021 tot maart 2022) en 19,2 miljoen sinds de lancering van de console in 2020. Ter vergelijking: PlayStation 4 verkocht 14,8 miljoen. miljoen In haar tweede levensjaar. Verschillende factoren kunnen deze achteruitgang van generatie op generatie verklaren. Er is een feit dat Microsoft nu op zijn best is Met een zeer duidelijke strategieEen verre schreeuw van de rampzalige lancering van de Xbox One. Maar een goede verklaring is simpelweg het gebrek aan ingrediënten. Elke PS5 die op voorraad is, vindt nog steeds binnen enkele seconden na aankomst een koper, een teken dat de vraag het aanbod ver overtreft.

Zelfs als draagbare consoles uit de vergelijking zijn verwijderd, moet je teruggaan naar 1997 om een ​​jaar te vinden dat Sony minder consoles heeft verkocht dan in 2021-22. pic.twitter.com/CNnscCLsOW

-Oscar Le Maire 10 mei 2022

journalist Oscar Lemerrewerk op locatie Ludustriegeeft ons context tegenprestatieGemaakt door PlayStation 5 in de afgelopen maanden. Draagbare consoles terzijde, want Sony verkoopt ze tegenwoordig niet meer”,Je moet terug naar 1997 om een ​​jaar te vinden waarin Sony minder consoles verkocht dan in 2021-22Dat wil zeggen, in de beginjaren van de eerste PlayStation, toen Sony nog geen populaire gamer was.

READ  6 jaar live op YouTube

Sony doet het nog steeds goed

We moeten ons nog steeds afvragen wat de leveringsproblemen van de PlayStation 5. Microsoft lijkt het tekort beter te kunnen beheersen, aangezien het bedrijf erin slaagt om zowel meer Xbox Series S- als X-consoles te verkopen en beide servers te ontwikkelen cloud spellen Hij vraagt ​​naar de aangepaste X-serie. Redmond kan hier dankbaar zijn voor zijn keuze om een ​​eenvoudigere console te ontwikkelen om te produceren met de Xbox Series S. Het is ook mogelijk dat Microsoft, met een onvergelijkbaar financieel niveau, agressiever kon onderhandelen met leveranciers van de beste toeleveringslijnen, alleen Sony.

Afgezien van de consoleverkoop doet Sony het nog steeds erg goed. De fabrikant had zelfs een recordjaar in videogames dankzij gameverkoop en een continue stijging van het verkoopaandeel van niet-fysieke games, wat de fabrikant ten goede komt. Houd er rekening mee dat fabrikanten een hogere commissie verdienen bij het verkopen van games in hun online winkels. We moeten ook vermelden dat u zich abonneert op PlayStation Plus en microtransacties verkopen, vooral in gamesGratis om te spelenDat verklaart deze goede resultaten.

Deze benchmarkscores zijn echter het resultaat van een enorme hoeveelheid geïnstalleerde consoles voor PlayStation 4 en PlayStation 5. De verkoop van consoles vormt de fundamentele basis voor het ecosysteem van de fabrikant. Zonder consoles te verkopen, zijn er geen games of immateriële abonnementen. Verre van in gevaar te komen op dit moment, zou Sony daarom de verkoop van PS5 opnieuw moeten laten stijgen.


Om ons te volgen, nodigen we je uit om: Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en bestanden lezen en de nieuwste video’s bekijken op YouTube.