Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Slecht nieuws voor feestbeesten: feesten bij accommodaties op Airbnb is niet meer mogelijk

Slecht nieuws voor feestbeesten: feesten bij accommodaties op Airbnb is niet meer mogelijk

Het Amerikaanse bedrijf maakte dinsdag 28 juni 2022 via haar platform een ​​permanent verbod op feesten in huurwoningen bekend.

Het gat is klaar. Op dinsdag 28 juni kondigde Airbnb een permanent verbod aan op feesten bij alle panden die op haar platform staan ​​vermeld. De peer-to-peer verhuurservice had twee jaar geleden al vakanties opgeschort.

Op haar website stelt Airbnb: “In augustus 2020 kondigde Airbnb een tijdelijk verbod aan op alle feesten en evenementen op Airbnb wereldwijd, van kracht ’tot nader order’. Dit tijdelijke verbod heeft zijn efficiëntie bewezen – met een afname van bijna 40% van het aantal van rapporten met betrekking tot de organisatie van feesten in Frankrijk van jaar tot jaar. Daarom kondigt Airbnb vandaag aan dat het dit systeem permanent zal maken”, vervolgt het merk.

6.600 accounts opgeschort in 2021

Pas op voor degenen die de nieuwe regels willen overtreden. “We zullen doorgaan met het bestraffen van iedereen die deze regels overtreedt, inclusief het opschorten van de vermelding of het verwijderen van het account van het platform. In 2021 werden wereldwijd meer dan 6.600 reizigersaccounts opgeschort wegens het schenden van ons geen-partijbeleid”, aldus Airbnb in haar verklaring.

Airbnb handhaaft een eigen feestverbodssysteem bij haar huuraccommodaties op het platform. In het afgelopen jaar heeft dit beleid de rapportage in Frankrijk met 38% verminderd. https://t.co/crmuBey72H

– Airbnb Frankrijk (@airbnb_fr) 29 juni 2022

In 2019 verbood Airbnb al enkele feesten. Identificeert die organisatie via sociale netwerken en partijen die de rust van buren kunnen beïnvloeden 20 minuten. Dit besluit is genomen naar aanleiding van een schietincident tijdens een Halloweenfeest in Orinda, nabij San Francisco (Californië) in een huis dat op Airbnb wordt gehuurd. Bij de aanval kwamen 5 mensen om het leven en raakten verschillende mensen gewond van de 100 die eraan deelnamen.

READ  Parijs-Villaroche: De experimentele school voor studenten met een schuld van 100.000 euro en zonder diploma is geliquideerd