Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De staking was gepland voor donderdag op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs, wat resulteerde in de annulering van bijna 10% van de vluchten

Ongeveer 10% van vertrekkende of aankomende vluchten Parijs Charles de Gaulle (CDG) wordt donderdag afgelast vanwege een sociale beweging, hoorden we woensdag van een manager de luchthaven en autoriteiten.

Als gevolg van deze staking, die de brandweerlieden op de grootste luchthaven van Frankrijk treft tegen de achtergrond van loononderhandelingen en zich zou kunnen uitbreiden tot andere categorieën werknemers, heeft het directoraat-generaal van de burgerluchtvaart (DGAC) de luchtvaartmaatschappijen verzocht om preventief een deel van de brandbestrijding te annuleren. wet vluchtschema. Zo zullen we in staat zijn om meer dan 90% van de reizen per dag te garanderen. ADP .groep (luchthavens van Parijs) naar AFP.

Passagiers werden uitgenodigd om te verwachten

Meer specifiek heeft het directoraat-generaal van de burgerluchtvaart luchtvaartmaatschappijen bevolen om 17% van hun vluchten tussen 07.00 uur en 14.00 uur te annuleren, vertelde een woordvoerster van de afdeling aan AFP, allemaal om veiligheidsredenen voor luchthavenactiviteiten. “We nodigen passagiers uit om hun vluchtnieuws te checken bij hun vervoerder en te anticiperen op hun aankomst op de luchthaven: drie uur voor een internationale vlucht, twee uur voor een binnenlandse of Europese vlucht”, aldus de ADP.

Uit dezelfde bron: “Groupe ADP staat voortdurend in contact met de verschillende operationele actoren van Paris-CDG, luchtvaartmaatschappijen en luchtvaart, om de impact van deze stakingen te beperken. We zullen al onze informatiekanalen mobiliseren zodat passagiers zich optimaal kunnen voorbereiden op hun reis.”

Geplande verplaatsing t/m zondag

Air France van haar kant, een van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die in Parijs-Charles de Gaulle wordt gebruikt, heeft bevestigd dat zij meer dan 10% van haar opstijgende of landende korte- en middellangeafstandsvluchten vanaf CDG moest annuleren, dat wil zeggen 62 bewegingen . … van vliegtuigen. Lange vluchten worden niet beïnvloed. “Ons vluchtschema is up-to-date” en de getroffen passagiers zijn geïnformeerd, ook al zijn “last-minute vertragingen en annuleringen (…) niet uitgesloten”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

READ  Aantrekkelijke salarissen, mooie projecten en kleine privileges.. bedrijven in een tijd van glorie om talent aan te trekken

De staking van de brandweerlieden loopt vooruit op een multisectorale beweging bij Groupe ADP die gepland staat van vrijdag tot zondag om een ​​loonsverhoging te eisen. “We wachten nog op bevestiging over het aantal stakers en de mogelijke impact ervan op het luchtverkeer”, zei de directeur.

“In de komende dagen zal Air France haar programma indien nodig aanpassen”, voegde het bedrijf van zijn kant toe, die “deze sociale beweging betreurt die plaatsvindt in een tijd waarin het luchtvervoer als geheel nauwelijks herstelt van een ongekende crisis. COVID-19.