Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Slecht nieuws als je van avocado houdt

Slecht nieuws als je van avocado houdt

De huidige klimaatverandering zorgt ervoor dat de avocadoproductie instort, terwijl de consumptie ervan over de hele wereld toeneemt. In Mexico en Afrika wordt meer dan de helft van de avocadoteelt met uitsterven bedreigd als gevolg van de steeds barre klimaatomstandigheden.

de omstandigheden WeerberichtWeerbericht De huidige omstandigheden brengen sommige gewassen in gevaar, en de avocadoteelt behoort tot de zwaarst getroffen gewassen, aldus A Een nieuwe studie voor Christelijke hulp. Terwijl de avocadoconsumptie blijft stijgen, geven de laatste prognoses aan dat de mondiale productie tegen 2050 met 41% zal afnemen. Avocado’s hebben veel water nodig om te groeien, en de teelt ervan is niet verenigbaar met steeds drogere omstandigheden. Dit is echter het geval in een van de belangrijkste productieregio’s ter wereld, Michoacán in Mexico. In deze regio zal de productie tegen 2050 naar verwachting met 59% afnemen, wat zal leiden tot hogere avocadoprijzen.

De avocadoteelt is een milieuprobleem

In Burundi, een andere grote producent in Oost-Afrika, is het een krachtige combinatie warmtewarmte Zware regenval heeft de avocadobomen de afgelopen jaren verwoest. Deze hevige regen had geen gunstig effect omdat het op droge grond viel en zo ontsnapte. Daarom zijn boeren nog steeds gedwongen bomen water te geven, ondanks de ernstige afname van de waterreserves.

Avocado is de verborgen kant van de ster onder de salades

Avocado heeft onmiskenbare voedingseigenschappen, maar de teelt ervan MassaMassa Ze brengen nu schade toe aan het milieu: hun waterbehoefte is eigenlijk te groot om in dit tempo te kunnen blijven produceren in landen die lijden onder aanhoudende droogte.

READ  Deze zes Covid-19-vaccins lijken veilig en even immuun als de derde dosis