Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze planeet, die op Mustafar lijkt, heeft een oppervlak dat heter is dan sommige sterren!

Deze planeet, die op Mustafar lijkt, heeft een oppervlak dat heter is dan sommige sterren!

Wetenschappers hebben een nieuwe exoplaneet ontdekt. Het is duidelijk dat de vraag naar de bewoonbaarheid hier niet rijst: deze wereld die volledig bedekt is met lava heeft een oppervlaktetemperatuur van meer dan 2300 graden Celsius!

Hoe meer planeten wetenschappers ontdekken, hoe meer ze zich bewust worden van hun verbazingwekkende diversiteit… en van de extreme omstandigheden die op hun oppervlak kunnen bestaan. En als we het over extreme gevallen hebben, hoe kunnen we dan TOI-6713.01 niet noemen, deze nieuwe exoplaneet die op slechts 66 lichtjaar van de aarde is ontdekt?

Wanneer realiteit en fantasie elkaar ontmoeten

Leden ster oorlogen Er zal zeker een echte replica zijn van de planeet Mustafar, waar Obi-Wan Kenobi tegenover Anakin Skywalker en vervolgens Darth Vader staat. Omdat het zo’n fictieve planeet is, is TOI-6713.01 volledig bedekt wassenwassen ! De temperatuur op het oppervlak bereikt 2327 graden Celsius! In feite blijkt deze superaarde exoplaneet (die “amper” 30% groter is dan onze planeet) heter te zijn dan sommige sterren!

Een planeet die op slechts 4,5 miljoen kilometer van zijn ster draait

Deze maximale temperatuur wordt verklaard door de korte afstand tussen de planeet en zijn ster. Slechts 4,57 miljoen kilometer. Ter vergelijking: Mercurius, de planeet die het dichtst bij de zon staat in ons zonnestelsel, heeft een bereik tussen 46 en 69,82 miljoen kilometer, afhankelijk van zijn locatie in zijn zeer scheve baan. In aanvulling op warmtewarmte Extreem letterlijk grillend zijn oppervlak, TOI-6713.01 wordt ook enorm onderworpen GetijdenkrachtenGetijdenkrachten, wat het ernstig vervormt. Dit is tevens de belangrijkste bron vanenergieenergie Van deze geweldige exoplaneet.

READ  Hoe houd je je armen vast? Een persoonlijkheidstest die details over jou onthult...

Titanische getijdenkrachten verwarmen het binnenste van de planeet

Een beetje zoals het kneden van een bal plasticine om het zachter te maken, verwarmen deze getijdenkrachten het binnenste van de planeet, waardoor veel wezens geboren worden. VulkanenVulkanen Enorme hoeveelheden lava worden uitgestoten. Een helse wereld, zoals beschreven door de wetenschappers die hun ontdekking in het tijdschrift publiceerden Astronomisch tijdschriftIk had echt niet verwacht dat ik het zou vinden!