Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens de wetenschap is dit de beste dag om je hoogtepunt te bereiken

Volgens de wetenschap is dit de beste dag om je hoogtepunt te bereiken

Onderzoekers van de Swinburne University of Technology hebben onlangs een onderzoek uitgevoerd naar de ideale routine om gezond te blijven. Hier zijn hun conclusies.

Oefen een Fysieke activiteit Regelmaat helpt je lichamelijk fit te blijven, dat is een bekend feit. Volgens een onderzoek uitgevoerd door wetenschappers van de Swinburne Universiteit in Australië is een specifieke dag echter geschikter om uw gezondheid op peil te houden. gezondheid. Na zorgvuldige analyse kwamen ze tot verschillende conclusies. Details hier.

Stel uw schema op voor een optimale gezondheid

Criteria die de onderzoekers analyseerden

Om de ideale dag voor een goede gezondheid te vinden, bestudeerden onderzoekers het gedrag van 2.000 mensen. Het onderzoek werd in de loop van een hele dag uitgevoerd en liet geen details aan het toeval over, legt Christian Brackenridge van het Centre for Urban Transformations aan de Swinburne University in Australië uit. Deze analyse omvatte verschillende Gezondheidssignalen Binnen 24 uur konden experts het koppelen aan een optimale gezondheid.

Het doel van het onderzoek was om de ideale hoeveelheid tijd te bepalen die een persoon staand en zittend doorbrengt, evenals de tijd die besteed wordt aan slapen en bewegen. Aan het einde van het onderzoek merkten wetenschappers op dat regelmatige activiteit gunstiger is voor de bloedsuikerspiegel bij diabetici dan bij niet-diabetici. Gezonde kandidatenRapporten Doctissimo.

Specifieke tijden voor fysieke activiteit

Wetenschappers hebben kunnen vaststellen dat een ideale dag, om gezond te zijn, minimaal vier uur activiteit moet bevatten. Dit zou verschillende soorten moeten omvattenFysieke activiteitVariërend van lichtintensiteit tot meer weerstand door gematigde inspanning. Opstaan ​​wordt bijvoorbeeld als een lichte activiteit beschouwd, terwijl… Stevig wandelen Het is een gematigde activiteit. Op dezelfde manier zou een stille wandeling van een paar uur ons lichaam ten goede komen.

READ  Organische kristallen op Titan kunnen ons helpen de oorsprong van het leven te begrijpen

Acht uur slaap

daar Slaapkwaliteit Heel belangrijk voor een goede gezondheid. Sommige mensen hebben zelfs moeite met slapen vanwege stress, slaapstoornissen of andere factoren. Aan het einde van het door de onderzoekers uitgevoerde onderzoek bleek uit de conclusies dat men minimaal acht uur per nacht moet slapen en minimaal vijf uur rechtop moet blijven staan. Bovendien toonde een ander onderzoek, uitgevoerd door enkele wetenschappers, aan dat een gebrek aan slaap bijdraagt ​​aan diabetes type 2.

Fit worden en blijven: andere aanbevolen activiteiten

Diepgaande studie

Om hun studie verder te brengen, bestudeerden de wetenschappers ook het effect van de verandering in activiteit. Volgens deskundigen kan het wegblijven van lichamelijke activiteit om te slapen schadelijk zijn voor uw gezondheid. Aan de andere kant, de Slaapt Het zou nuttig kunnen zijn als het sedentair gedrag vervangt, zegt professor Brackenridge.

Kies de juiste fysieke activiteit

De professor die het onderzoek leidt, raadt aan realistisch te zijn Een stabiele levensstijl. ” We kunnen mensen vragen om meer te bewegen, maar het is niet mogelijk om 10 uur te bewegen en nul uur sedentair gedrag te vertonen per dag.Kondig aan. Bovendien beveelt de wetenschapper conditionering aan Aanbevelingen Het hangt af van uw gezondheidstoestand en het wordt aanbevolen om de activiteit te kiezen die bij u past. Door de aanbevolen vastgestelde duur van lichamelijke activiteit per dag te respecteren, verhoogt u bovendien uw levensverwachting.

Lichamelijke activiteit in de ochtend of avond?

Lichaamsbeweging in de ochtend heeft veel voordelen op het gebied van: Fysiologisch. Bijvoorbeeld, Testosteron niveau Volgens sommige deskundigen bereikt de mentale alertheid zijn hoogtepunt in de ochtend. Bewegen, in de middag of avond, is echter ook gunstig voor het lichaam, omdat in deze periode de pijntolerantie hoger is.

READ  De vijfde golf treft Zuid-Afrika