Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sinds begin mei zijn 98 gevallen op het vasteland van Frankrijk geïmporteerd, meer dan 2.000 gevallen in vier maanden.

Sinds begin mei zijn 98 gevallen op het vasteland van Frankrijk geïmporteerd, meer dan 2.000 gevallen in vier maanden.

Terwijl het toezicht op chikungunya-, dengue- en zika-gevallen sinds het begin van de maand is versterkt, zijn ongeveer honderd dengue-patiënten Frankrijk binnengekomen, voornamelijk uit Martinique en Guadeloupe.

Drie weken na de waarschuwing voor een “significante toename” van het aantal gevallen van dengue dat in Frankrijk werd geïmporteerd, brachten de gezondheidsautoriteiten op woensdag 15 mei een eerste bulletin uit als onderdeel van een versterkt toezicht op virale infecties die door muggen op mensen worden overgedragen.

De Franse volksgezondheidsdienst (SpF) maakte bekend dat sinds 1 mei 98 geïmporteerde gevallen van dengue zijn vastgesteld op het vasteland van Frankrijk. In detail werden 35 gevallen geïdentificeerd in Auvergne-Rhône-Alpes, 19 in Provence-Alpes-Côte d’Azur, 11 in Neuville-Aquitaine, 10 in Bourgogne-Franche-Comté en zelfs zeven in Ile-de-France.

Wat de oorsprong van deze gevallen betreft: 46 keerden terug uit Martinique, 28 uit Guadeloupe, zes uit Mauritius en vier uit Brazilië.

2000 gevallen meer dan gemiddeld

De SpF merkte ook op dat tussen 1 januari en 30 april 2.166 gevallen van dengue werden geïmporteerd, “waarvan 82% opgelopen in Martinique of Guadeloupe en 5% in Guyana, provincies waar sprake is van een grote epidemie.” “In de afgelopen vijf jaar bedroeg het gemiddelde aantal geïmporteerde gevallen van dengue, gemeld via verplichte aangifte, 128 van 1 januari tot 30 april”, voegde de gezondheidsdienst eraan toe.

Hoewel tijgermuggen aanwezig zijn in een grote meerderheid van stedelijke departementen, vrezen de autoriteiten voor “lokale transmissieketens” – die dit jaar nog moeten worden ontdekt.

De directeur-generaal van Volksgezondheid had eind april ook opgeroepen om “waakzaam te zijn en de juiste maatregelen te nemen om de verspreiding van de tijgermug te beperken”, bijvoorbeeld door stilstaand water te elimineren en de beten ervan te vermijden.

READ  Een studie wees uit dat geuren van andermans zweet sociale angst kunnen verminderen

Meest gelezen