Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Begin juni zullen vanuit bepaalde delen van de aarde zes planeten zichtbaar zijn

Begin juni zullen vanuit bepaalde delen van de aarde zes planeten zichtbaar zijn

Het woord ‘parade’ is een informele term die wordt gebruikt om te verwijzen naar het feit dat verschillende planeten tegelijkertijd aan de hemel verschijnen.

Juni, een ontmoetingsplaats voor amateurastronomen

Omdat de weersomstandigheden vaak ideaal zijn voor het observeren van prachtige sterrenhemels, zijn de maanden juni, juli en augustus vaak vol van onmisbare evenementen voor liefhebbers van astronomie en liefhebbers.

In juni kunnen we, onder de opmerkelijke hemelse gebeurtenissen die u niet mag missen, met name de nieuwe maan op 6 juni noemen, maar ook de meteorenregen van juni, genaamd Aretidis zijn overdagDie zal zijn piekactiviteit bereiken op 7 juni.

Ware uitlijning van de planeten?

Dat is nog niet alles, want op 3 juni kun je getuige zijn van een fenomeen dat de “Parade of the Planets” wordt genoemd, waarbij niet twee of drie, maar zes planeten aan de hemel zullen staan: Mercurius, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus.

Omdat uitlijning verre van alleen maar een uitdrukking is die in de astrologie wordt gebruikt om over een reeks gunstige gebeurtenissen te praten, is uitlijning ook een astrologische term die wordt gebruikt om het feit te beschrijven dat verschillende planeten tegelijkertijd één kant van de zon naderen, volgens een voorgestelde definitie. via de Star Walk-website.

Volgens informatie op de website zullen alle planeten elkaar echter slechts zeven keer per millennium ontmoeten. Het lijkt daarom verstandig om te spreken over een optisch fenomeen waarbij ze vanuit het gezichtspunt van de aarde dichter bij elkaar lijken dan normaal.

Zou er in Frankrijk een ‘grote’ planetaire uitlijning te zien zijn?

We hebben het over een kleine planetaire uitlijning als er drie planeten op één lijn staan, een kleine planetaire uitlijning als er vier planeten op één lijn staan, en een grote planetaire uitlijning als er vijf of meer planeten op één lijn staan. Wanneer twee planeten op één lijn staan, spreken we van een conjunctie.

READ  Sultan Al Neyadi is de eerste Arabische astronaut die een ruimtewandeling maakt

Volgens de Star Walk-website zullen verschillende regio’s in de wereld de parade van de zes planeten kunnen bijwonen, waaronder New York op 3 juni, Hong Kong en Abu Dhabi op 30 mei, en Athene en Tokio op 2 juni. Is er in Frankrijk een kans om een ​​deel van de show te zien?

Volgens de Sky Tonight-applicatie zal Parade 6 deze keer niet in de lucht van Frankrijk paraderen. Misschien ter gelegenheid van de volgende grote planetaire uitlijning, die zal plaatsvinden op 28 augustus en Mercurius, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus samen zal brengen.

bron : CNET