Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Australische arts met ongeneeslijke hersenkanker heeft dankzij een experimentele behandeling de tumor niet meer

Een Australische arts met ongeneeslijke hersenkanker heeft dankzij een experimentele behandeling de tumor niet meer

Zijn overlevingskansen waren zeer laag, zo niet onbestaande. Iets minder dan een jaar nadat de diagnose wildtype glioblastoom (IDH), een notoir ongeneeslijke hersenkanker, werd gesteld, zei professor Richard Schooler dat uit zijn laatste scan bleek dat de tumor niet was teruggekeerd.

Bij Richard Scullier werd in juni 2023 de diagnose kanker gesteld, waaraan de meeste patiënten binnen een jaar overlijden. Hij werd de eerste patiënt ter wereld met hersenkanker die vóór de operatie profiteerde van gecombineerde immuuntherapie, naast het ontvangen van een gepersonaliseerd vaccin op basis van zijn tumor. En niet voor niets heeft de professor uitgebreid onderzoek gedaan naar dit soort behandelingen, die zeer effectief zijn gebleken bij de behandeling van huidkanker.

Het is ook dankzij dit werk, dat nu de levens van de helft van de huidkankerpatiënten kan redden, vergeleken met 10% voorheen, dat Richard Scullier en zijn collega Georgina Long in januari werden verkozen tot ‘Australiërs van het Jaar’. 2024. Toen besloten hij en zijn team zich te wagen aan een geneesmiddel voor hersenkanker dankzij hun baanbrekende onderzoek naar de behandeling van huidkanker.

“Gewoon meer tijd om van mijn leven te genieten.”

Na een paar moeilijke maanden van behandeling, waardoor hij te maken kreeg met epileptische aanvallen, leverproblemen en longontsteking, meldde professor Scullier later dat hij gezonder was geworden. “Ik heb afgelopen donderdag een hersenscan gehad, op zoek naar terugkerende complicaties van glioblastoom. Gisteren kwam ik erachter dat er nog steeds geen teken is van een recidief. Ik kon niet gelukkiger zijn”, zei hij op sociale netwerken.

READ  Zorgt fysieke activiteit er echt voor dat je afvalt?

Als er geen spoor meer is van de tumor, wijst de arts erop dat de gemiddelde tijd voordat een hersentumor graad 4 terugkeert zes maanden bedraagt, en roept dus niet te snel de overwinning uit. “Dit betekent zeker niet dat mijn hersenkanker genezen is… maar het is goed om te weten dat de kanker nog niet is teruggekomen. Ik heb dus nog wat tijd om van mijn leven te genieten met mijn vrouw Katie en mijn drie geweldige kinderen.” BBC.

De resultaten tot nu toe hebben tot grote opwinding geleid dat het duo mogelijk op het punt staat een ontdekking te doen die de vele mensen over de hele wereld zou kunnen helpen bij wie jaarlijks hersenkanker wordt vastgesteld.

De professoren Schoolier en Long hebben in het verleden gezegd dat de kansen op genezing “klein” zijn, maar ze hopen dat de experimentele behandeling het leven van professor Schoolier zal verlengen en binnenkort in klinische tests zal worden opgenomen.