Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google brengt een revolutie teweeg in zijn zoekmachine met generatieve kunstmatige intelligentie

Google brengt een revolutie teweeg in zijn zoekmachine met generatieve kunstmatige intelligentie

Laat Google voor u zoeken »: Dit is de boodschap die vrijdagavond werd verzonden op het podium van Google I/O, de jaarlijkse viering van het bedrijf in Californië. Tijdens de vorige release had het nummer één online zoekbedrijf (met een marktaandeel van meer dan 90%) de nieuwe generatieve AI-functionaliteit voor zijn zoekmachine al geschetst.

Na een jaar testen heeft het eindelijk het grote publiek bereikt, waardoor het nu toegankelijk is voor Amerikaanse gebruikers, en tegen het einde van het jaar voor meer dan een miljard gebruikers. De codenaam voor deze nieuwe Google-zoekmachine is: ‘Artificial Intelligence Overview’. Of een overzicht van zoekresultaten afkomstig van verschillende sites en samengesteld door kunstmatige intelligentie. Concreet verschijnt de samenvatting net onder de zoekbalk en verplaatst de gebruikelijke lijst met weblinks naar de achtergrond.

De grootste verandering in de geschiedenis van Google

Dit is niet de grootste verandering in de geschiedenis van Google sinds de lancering in 1998. Het bedrijf belooft dus tijd te besparen voor zijn gebruikers en tegelijkertijd direct te reageren op de nieuwe generatie zoekmachines die concurrerende zoekmachines (Perplexity, Arc, Brave, maar ook Bing) hoopten zijn historische werken aan te vallen dankzij generatieve kunstmatige intelligentie.

In februari vond de Raad van Ministers plaats Gartner Er wordt geschat dat tegen 2025 het aantal traditionele zoekopdrachten met 25% zal afnemen vergeleken met nu, ten gunste van zoekopdrachten die worden uitgevoerd met behulp van kunstmatige intelligentie-instrumenten. De wijzigingen die Google heeft doorgevoerd, vormen een grote eerste stap in deze richting.

Einde van een tijdperk?

Als de dinsdag aangekondigde wijziging het einde van een tijdperk zou kunnen betekenen, betekent dit nog niet het einde van de links op Google. Liz Reid, directeur online onderzoek, legt uit… Bedrade Dat AI-overzichten alleen complexe vragen lijken te beantwoorden. In het eenvoudigste geval blijft het historische proces, dat tien links per pagina biedt, behouden. Een gespecialiseerd algoritme zal bepalen of de zoekopdracht van een gebruiker de nieuwe AI-module vereist of niet.

READ  Weerbericht. Je beste foto's voor zaterdag 25 juni

Kunstmatige intelligentie: Claude (Anthropy) gaat op jacht in de ChatGPT (OpenAI)-landen van Europa

Daarnaast citeert AI Overview enkele van zijn bronnen, in de vorm van een lijst met vier links waaruit de informatie is gehaald. Volgens tests van Google zullen deze links meer klikken ontvangen van internetgebruikers dan wanneer ze op een gewone zoekpagina verschijnen. Deze observatie voegt olie toe aan de schijnbaar onverenigbare tweezijdige retoriek van het bedrijf. Aan de ene kant beweert het dat zijn generatieve AI het onderzoek zal doen in plaats van de internetgebruiker. Aan de andere kant belooft het dat het nog steeds zijn missie is om gebruikersverkeer naar website-uitgevers en makers van inhoud te sturen.

Mensen hebben AI Overzichten al miljarden keren gebruikt tijdens onze testfase. We zijn erachter gekomen Door AI Overzichten te gebruiken doen ze meer onderzoek en zijn ze tevredener met de resultaten ‘, in een poging haar gerust te stellen Blogpost. De auteur voegt eraan toe dat internetgebruikers uiteindelijk een breed scala aan websites bezoeken, wat betekent dat de nieuwe functionaliteit goed nieuws zal zijn voor uitgevers, ook al is het primaire doel het vermijden van klikken voor gebruikers.

Het tijdperk van generatieve AI begint bij Google

Daarom is de integratie van generatieve AI waar Google voor heeft gekozen veel radicaler dan die welke Microsoft heeft gekozen voor zijn Bing-zoekmachine. Laatstgenoemde integreerde in februari 2023 generatieve AI in zijn tool, maar besloot er een aparte functie van te maken, duidelijk los van de reguliere zoekinterface. Deze strategie leverde geen resultaat op en Bing slaagde er niet in extra marktaandeel te veroveren van de boeman Google.

READ  Beroerte: het aantal uren slaap dat u per nacht nodig heeft

Aan de andere kant heeft het het in ieder geval mogelijk gemaakt de risico’s te verminderen die gepaard gaan met veel van de problemen die inherent zijn aan generatieve AI, en de situaties waarin het onvrijwillig terechtkomt (ook wel “ Hallucinaties “). Bovendien, zoals gespot de randAI Overview heeft feitelijk een feitelijke fout gemaakt in een van de vele video’s die voor de show van dinsdag zijn voorbereid.

Kunstmatige intelligentie: OpenAI is klaar om Google uit te dagen met een nieuwe rivaliserende zoekmachine

Google zal daarom snel moeten bewijzen dat het deze risico’s voldoende kan beheersen, vooral omdat het vastbesloten lijkt verder te gaan, aangezien het al andere functies heeft geïntroduceerd, die naar verwachting eind dit jaar zullen verschijnen. De technologiegigant is bijvoorbeeld van plan de instellingen beschikbaar te maken voor gebruikers van AI Overview, zodat zij de tool kunnen vragen zijn reactie te vereenvoudigen of verder aan te passen. Het is ook van plan om de tool te voorzien van nieuwe redeneerkracht om complexe vragen te beantwoorden die tegenwoordig veel cumulatieve zoekopdrachten vereisen.

Of hij is van plan planningsmogelijkheden toe te voegen, zoals de mogelijkheid om een ​​zevendaags menu te creëren met door de gebruiker opgelegde beperkingen, die kunnen verwijzen naar recepten die van internet zijn gehaald. Google stopt daar niet, maar verkent nieuwe horizonten, inclusief de mogelijkheid om een ​​zoekopdracht te starten vanuit een video.

Als generatieve AI deze week zijn intrede doet op zoekmachines HIn de Verenigde Staten zullen we enkele maanden moeten wachten om de omvang van de onrust bij Google te begrijpen. Deze ontwikkeling zal nauwlettend in de gaten worden gehouden, aangezien de technologiegigant een heel ecosysteem van website-uitgevers het onbekende in sleept. Het is jammer als er een pauze is…

READ  Hypothyreoïdie: 7 voedingsmiddelen die u aan uw dieet moet toevoegen