Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Midden in het universum wekt deze ‘hand van God’ de nieuwsgierigheid van wetenschappers

Midden in het universum wekt deze ‘hand van God’ de nieuwsgierigheid van wetenschappers

Interessante “Hand van God”.

Eind oktober dit jaar NASA Ze vierde Halloween op haar eigen manier door een foto te plaatsen van een ‘spookachtige kosmische hand’. Het was eigenlijk een neutronenster, de overblijfselen van een gigantische ster die in zichzelf instortte nadat hij zijn nucleaire brandstof had verbruikt. Deze keer is het geen skeletachtige hand die uit het universum komt, maar een ‘Hand van God’.

Waargenomen met behulp van het Dark Energy Instrument van de Victor M. Blanco-telescoop van het Cerro Tololo Inter-American Observatory in Chili, is het feitelijk de donkere nevel CG4 die zich in het sterrenbeeld Sterne bevindt, ongeveer 1300 lichtjaar van de aarde. Dit zeldzame en mysterieuze hemelse fenomeen is ook een Puck-bol, een wolk van interstellair stof en gas omgeven door hete, geïoniseerde materie waaruit sterren ontstaan.

Een kosmisch fenomeen dat moeilijk te ontdekken is

CG4 valt vooral op omdat het ene uiteinde de vorm heeft van de staart van een komeet, wat doet denken aan een hand. Dit is eigenlijk het effect van pareidolie, een mentaal proces dat ons onder invloed van visuele of auditieve stimuli bekende patronen in landschappen laat zien. Om deze illusie in stand te houden lijkt de ‘Hand van God’ de controle over het spiraalstelsel ESO 257-19 (PGC 21338) te willen overnemen, dat feitelijk meer dan 100 miljoen lichtjaar verwijderd is van de donkere nevel.

Bron afbeelding: © CTIO/NOIRLAb/DOE/NSF/AURA

Donkere nevels

Donkere nevels zijn moeilijk te detecteren vanwege hun lage helderheid. De eerste aantekeningen dateren pas uit 1976. Het is nog niet duidelijk hoe deze moeilijk te detecteren wolken hun kenmerkende structuur krijgen, maar astronomen speculeren dat dit het resultaat is van de hete, massieve sterren die hen omringen. », kunnen we inlezen Ik heb gerapporteerd Van NSF’s NOIRLAb, het Amerikaanse onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor optische en infrarode nachtelijke astronomie.

READ  Er is een nieuw ecosysteem ontdekt onder het ijs van Antarctica

Sommige astronomen geloven dat deze kosmische wolken worden gevormd door stellaire winden die afkomstig zijn van nabijgelegen, massieve hete sterren. Anderen suggereren dat het een bolvormige nevel zou kunnen zijn die vervormd is in een supernova. Hoewel ze overal in de Melkweg voorkomen, bevindt de overgrote meerderheid van de donkere nevels zich in de Sternnevel, waar er minstens 32 met CG4 te vinden zijn.