Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze vroege symptomen moeten volgens de deskundige in de gaten worden gehouden

Deze vroege symptomen moeten volgens de deskundige in de gaten worden gehouden

Volgens cijfers van de Franse volksgezondheid zijn op 31 december 2020 in Frankrijk 177.624 mensen behandeld voor de ziekte van Parkinson. De ziekte van Parkinson is een progressieve neurodegeneratieve ziekte die wordt gekenmerkt door “Vernietiging van sommige neuronen in de hersenen en ophoping van eiwitmassa’s die giftig zijn voor neuronen“, details Insrm.

Geciteerd SpiegelwebsiteDeskundigen van de Vergelijkingsdienst voor ziektekosten en levensverzekeringen wijzen op de noodzaak om bepaalde tekenen die wijzen op de ziekte van Parkinson zo snel mogelijk op te sporen: “Veranderingen in spraakpatronen, waaronder een diepe stem, moeite met spreken of aarzeling bij het articuleren, kunnen een vroege indicator zijn van de ziekte van Parkinson. Deze symptomen, gezamenlijk bekend als dysartrie, kunnen zich geleidelijk ontwikkelen en ten onrechte worden toegeschreven aan leeftijdsgebonden veranderingen“, waarschuwt de site.

Video – Dr. Christian Recchia: “Dit is het eerste teken van de ziekte van Parkinson, negeer het niet.”

Verlies van reukvermogen is een ander veel voorkomend vroeg teken van de ziekte van Parkinson. Reukverlies kan zelfs voorafgaan aan het optreden van motorische symptomen, waardoor het een waardevolle marker is voor de vroege detectie van de ziekte. “Het identificeren van deze subtiele symptomen is essentieel om vroegtijdige interventie en een beter beheer van de ziekte mogelijk te maken. Vroegtijdige diagnose maakt gerichte behandelingen, implementatie van levensstijlaanpassingen en toegang tot ondersteunende diensten mogelijk die zijn afgestemd op individuele behoeften. Bovendien is aangetoond dat vroege interventie de ziekteprogressie vertraagt ​​en de algemene resultaten verbetert“, zegt een woordvoerder van de verzekeringsvergelijkingsdienst.

READ  Deze dieren die fysiek veranderden bij contact met mensen

Patiënten blijven doorgaans asymptomatisch totdat 50 tot 70% van de dopamineneuronen is vernietigd. Drie motorische symptomen worden het vaakst geïdentificeerd: akinesie (moeite met het initiëren van beweging), stijfheid van de ledematen en tremor.