Slachtoffer van racistische gezangen halverwege de wedstrijd verlaat de Franse doelman Mike Maignan het veld in Italië

Mike Maignan, doelman van Milaan.
Piero Crocciati/AFP

De Milanese internationale doelman verliet zaterdag na 33 minuten het veld tegen Udinese.

Doelman Mike Maignan van Milaan en Frankrijk verliet het veld nadat hij zaterdag het slachtoffer was van racistische uitlatingen tijdens de wedstrijd van zijn team in het Udinese Stadion.

Terwijl hij een zesmeterworp moest spelen, leek Maignan geschokt en boos, terwijl hij in de 34e speelminuut richting de zijlijn liep en vervolgens werd gevolgd door zijn Milanese teamgenoten.

Terwijl Mignan (28 jaar) hen uitlegde dat de Udinese-fans op de tribunes achter zijn doel apen naar hem schreeuwden, bleven de spelers van Milan enkele minuten aan de rand van het veld staan.

Ben al slachtoffer van racisme

Daarna keerden ze terug naar de kleedkamer, waar Maignan, naast hem, volgens foto's van het DAZN-platform werd getroost door zijn teamgenoten, zoals de Portugees Rafael Leão, en leden van de Milanese directie. De wedstrijd werd in de 38e minuut onmiddellijk stopgezet door de wedstrijdscheidsrechter en na een pauze van vijf minuten hervat. De doelman, geboren in Guyana, uit een Guadeloupe-vader en een Haïtiaanse moeder, waarschuwde wedstrijdscheidsrechter Fabio Maresca in de 25e speelminuut.

Ondanks de berichten die op het veld werden uitgezonden, gingen de racistische beledigingen door, totdat de wedstrijd werd stilgelegd na een krachtig gebaar van de Blues-doelman. Bij zijn terugkeer op het veld, met zijn team vanaf de 31e speelminuut met 1-0 voor, werd Maignan, die trainde bij Paris Saint-Germain en door Lille (2015-21) ging voordat hij bij Milan kwam, elke keer uitgejouwd als hij de bal aanraakte. bal. .

READ  Standard Training Diary: Ngoy king of poker, het programma is aangepast voor Vanheusden

Het kreeg het eerste doelpunt in de 41e minuut tegen met een afstandsschot van Lazar Samardzic, daarna het tweede na rust van Florian Thauvin (60). Milan publiceerde voor het einde van de wedstrijd een steunbetuiging voor zijn doelman op sociale netwerken: “Er is absoluut geen plaats voor racisme in onze sport, we zijn boos, we zijn met jullie”, schreef de Lombard-club. Sinds zijn aankomst in Italië is Maignan al het slachtoffer van racisme, nadat hij in september 2021 in Turijn werd beledigd door een Juventus-fan. Het Italiaanse voetbal is er nog steeds niet in geslaagd zich te ontdoen van de plaag van racisme, waarbij elk seizoen wordt onderbroken door incidenten van racistische of antisemitische aard. Dit seizoen zijn verschillende clubs gestraft voor racistische beledigingen en gezangen van hun fans, maar de straffen worden als te zwak beschouwd om een ​​blijvende impact te hebben.

Fiorentina werd in november gestraft met een opgeschorte wedstrijd achter gesloten deuren, na racistische gezangen van de ultra's tegen drie Juventus-spelers, Dusan Vlahovic, Moise Kean en Weston McKennie, voor en na een thuisnederlaag tegen Juventus (1-0). Op zijn beurt zal Lazio Roma zijn volgende wedstrijd thuis spelen voor een aantal gesloten tribunes in het Olympisch Stadion, als straf voor het apenkreet dat Roma's Belgische spits Romelu Lukaku aanviel tijdens de Europa Cup-derby.