Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sixto Rodriguez, de onbekende ster is terug in het licht dankzij een documentaire, Died

Sixto Rodriguez, de onbekende ster is terug in het licht dankzij een documentaire, Died

De Amerikaanse singer-songwriter Sixto Diaz Rodriguez is dinsdag 8 augustus overleden, zo werd woensdag bekend. zijn officiële websiteinclusief informatie de wereld Dat werd bevestigd door zijn dochter. De kunstenares, wiens gezondheid al een tijdje sukkelde en blind was geworden, stierf op 81-jarige leeftijd.

Sixto Rodriguez werd geboren op 10 juli 1942 in de Mexicaanse stadsdelen Detroit, de zesde van een lange familie, die hem zijn voornaam opleverde. Critici plaatsen zijn werk in lijn met het werk van Bob Dylan en Leonard Cohen.

Lang genegeerd in zijn land, de folkrockartiest, die in 1970 aanvankelijk twee albums uitbracht (Cool feit) en 1971 (afkomstig uit de werkelijkheid) Voordat hij wegzonk in anonimiteit en ellende, was hij zich niet bewust van het succes van zijn platen bij Afrikaner jongeren in Zuid-Afrika eind jaren zeventig, tegen de achtergrond van verzet tegen apartheid.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In de voetsporen van Sixto Rodriguez, een “suikerman” met een bitterzoet leven

Als alle studenten in Johannesburg de woorden van de titel konden verslinden Suiker man, ze wisten ook niets van zijn tolk, rond wie veel legendes werden geboren, iemand wilde hem op het podium opofferen. Tot platenwinkel Steven Seegerman in Kaapstad zichzelf begint te vinden en zijn weg vindt in de VS. Rodriguez toert vervolgens voor duizenden toeschouwers in Zuid-Afrika.

Dit is het verhaal verteld door Malek Benjelloul in 2012 Op zoek naar een suikerman die het volgende jaar de Oscar voor beste documentaire won. Als de film wordt bekritiseerd vanwege het verfraaien van het verhaal van deze rock-martelaar, duwt het Sixto Rodriguez naar de status van rockster in de Verenigde Staten en Europa en geeft het hem de mogelijkheid om zichzelf op het podium te reproduceren.

READ  Philip Echebest: klap voor de chef, boete van € 20.000 voor immateriële schade

de wereld