Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Journalist Jean-Michel Lolliot, stem van sport en tv-persoonlijkheid, is overleden

Journalist Jean-Michel Lolliot, stem van sport en tv-persoonlijkheid, is overleden

Zie mijn nieuws

Bij TF1 bekleedde hij de functie van sportdirecteur, voordat hij in 1988 overstapte naar openbare informatie met de introductie van de krant van 23.00 uur. (© Dailymotion-schermafbeelding)

Hij was een figuur in de sportjournalistiek op televisie in de jaren zeventig en tachtig. Jean Michel Loliot Hij stierf in Parijs op 84-jarige leeftijd, zo maakte zijn familie op dinsdag 8 augustus 2023 bekend aan AFP.

Nadat hij deel uitmaakte van de cast van de show De tweede fase op antenne 2 Lid geworden in de jaren zeventig TF1Waar hij het grootste deel van zijn carrière heeft doorgebracht.

Hij interviewde een aantal Channel One-helden, vooral fietsers. Hij was het ook die de eerste reacties verzamelde van tennisser Yannick Noah na zijn overwinning op Roland Garros in 1983, het laatste Grand Slam-toernooi dat door de Fransman werd gewonnen.

in het journaal het team In 2010 keerde hij terug naar zijn krankzinnige sprint op het centre court van Roland Garros met Yannick Noah, microfoon TF1 Aan de hand, nadat de Fransman Mats Wilander versloeg: “Ik wilde zijn indrukken direct na het matchpoint opdoen, maar zijn vader kwam het veld op en ze wierpen zich in elkaars armen. Dus ik moest wachten op het einde van hun omarmen om Yannick te ondervragen, temidden van de menigte. Het was niet gemakkelijk.” , vooral omdat hij erg op zijn hoede was voor journalisten.

De vader van zangeres Valerie Lolio

Naast sportjournalistiek heeft Jean-Michel Lolliot televisienieuws gepresenteerd TF1 (krantenshow 23.00 uur) Hij was toen hoofdredacteur van de ochtend- en weekendkranten in de jaren tachtig en negentig.

Jean-Michel Loliot, zoon van journalist en organisator van wielerwedstrijden Jean Loliot, vader van zangeres Valerie Loliot, was de bedenker van de popgroep. over Lucydie hij had met Maryse, een geweldige stem voor Europe 1 Radio, die later de vrouw werd van Philip Gildas (overleden in 2018).

READ  Online dagelijkse trekkingen
Video’s: Momenteel bij Actu

Het eren van oud-collega’s verdubbelt. Te beginnen met Michel Denisot, een oud-collega van de overledene in de redactieraad van een tijdschrift TF1 : “Een geweldige journalist, een gewaardeerde en zorgzame kerel, van een ras van wieler-, sport- en journalistieke liefhebber.”

Journalist Genevieve de Cazax merkt op: “Een sympathieke man, broederlijk, altijd opgewekt en gastvrij (…) een eerlijke man”.

“Ik vond het geweldig om met hem samen te werken.” “Een begenadigd journalist, een charmante kerel, een loyale medewerker. Hij was een uitstekende sportverslaggever, een solide presentator en nauwkeurige informatie. Hij voegt zich bij de andere grote familie van Couderc, Chapatte, Janin en Choisel”, antwoordde Robert Nameas.

Volg al het nieuws van je favoriete steden en media door je te abonneren op Mon Actu.