Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sinterklaas, of Sinterklaas, is een favoriet feest voor Nederlandse kinderen

Sinterklaas, of Sinterklaas, is een favoriet feest voor Nederlandse kinderen

Op de avond van 5 december waren de straten leeg en stroomden de huizen over van de warmte van de Nederlanders, allemaal samengekomen met gezinnen om de nachtelijke aankomst te vieren van de beroemdste man sinds koning Willem-Alexander. Lepetitjournal.com kijkt naar de oorsprong, populariteit en tradities, liedjes, games en inspanningen die verband houden met het evenement.

Sinterklaas is een echt eindejaarsevenement en staat bij de Nederlanders hoog in het vaandel. Met gegevens van het Institute of Surveyors tot 2023 is het moeilijk vast te stellen waarom de populariteit van Sinterklaas en het succes van zijn Sinterklaasfeest door de eeuwen heen is gegroeid. Statistisch64 procent van de inwoners zal de komende dagen het overlijden van Sinterklaas vieren, waarbij meer dan de helft van de respondenten op 5 december cadeaus ontvangt in plaats van op 25 december cadeaus van de elfen van de Kerstman.

Sinterklaas is echter een feest dat tegenwoordig steeds minder populair wordt en vooral gericht is op een kinderpubliek, omdat ouders de feestdag vaak maar tot 24 december hebben, waardoor de mogelijkheden om het goed te doen kleiner worden. Vier Sinterklaas. Veel bedrijven laten hun werknemers echter een paar uur eerder vertrekken, zodat ze op tijd terug kunnen zijn om zich voor te bereiden op het kinderevenement. Hoewel het festival voornamelijk in Nederland en België wordt gevierd, moet worden opgemerkt dat veel delen van Oost-Europa en de voormalige overzeese gebiedsdelen van Nederland het festival in hun cultuur hebben opgenomen.

Sinterklaas, geboren in 280 na Christus, heeft overvloedig bewijs van zijn vriendelijkheid en vrijgevigheid gedurende zijn hele leven en zijn toewijding aan kinderen, waardoor hij de patroonheilige van kinderen is. De overgang van een eenvoudige patroonheilige naar een mythisch karakter van de eindejaarsvieringen in Vlaamse en Oost-Europese landen is echter niet duidelijk. Aan de andere kant zal zijn overlijden op 6 december de datum bepalen van de viering en zijn ‘oudejaarsavond’ in Nederland op 5 december.

READ  De regering moet aftreden na meningsverschillen over het migratiebeleid

Geschiedenis en tradities

Het feest van Sinteklaas was gebaseerd op de Nederlandse verbeelding van Sinterklaas die met zijn witte paard Amerigo, zijn rode jas en zijn metgezellen thuiskwam na de Atlantische oversteek vanuit Spanje. Roetveeg Pieten Veel kust- en riviergemeenten bootsen het tafereel van een dok (dat wil zeggen een met stenen geblokkeerde stortkoker) in een haven in Nederland na, zodat kinderen op 5 december verrast worden begroet op de St. Nicholas Quay. ’s Avonds, na een familienieuwjaarsviering, reist Sinterklaas door zijn huizen om cadeaus te geven aan goede kinderen. Deze zullen zijn Roetveegpiet Degenen die door de schoorsteen gaan om geschenken te deponeren, hun bevlekte huid vertegenwoordigt het roet dat zich tijdens hun passage heeft opgehoopt.

Ze kunnen de kinderen laten wachten tot de heilige langskomt Neurie ze liedjes Meest populair : Sinterklaas, Kapontje (Sinterklaas, mijn liefste) Hoor het windgewicht van de bomen (De wind blijft waaien) Or Sinterklaas, jas Heilig Mannelijk (Sinterklaas, goede en heilige man).

In het menuclementines, kruidnoten (noten met kruiden) en chocolade, zijn genoeg om te genieten van een zeer geruststellend tussendoortje. Begin december waren ze een rage in de supermarkten, de Grudennoden zijn kleine koekjes in de vorm van kaneel en walnoten. Een andere interesse in de winkels is het alfabet van chocoladealfabetten. Deze letters zijn erg populair omdat het gebruikelijk is om de initialen van de voornaam op de chocolade te zetten in het stapeltje cadeaus voor kinderen, om zo aan te geven welke cadeaus voor hen bedoeld zijn.

Gedichten schrijven Het is ook een integraal onderdeel van de folklore. Beginnend met de formule “Sinterklaas en zijn metgezellen hebben geleerd dat…” verwijst naar de goede daden en subtiele bedoelingen die de persoon onderneemt om hen te begroeten, en Sinterklaas weet dat de persoon wijs is. Het contrast tussen de volwassenen voegt een vleugje ironie toe door op humoristische wijze herinneringen op te halen aan enkele van de domme dingen die ze het afgelopen jaar hebben gedaan.

READ  Online winkelen: waarom een directe overboeking het beste is

Het is gebruikelijk om te stoppen op de avond van de 5e toneelstuk”Bagjesavond (Prijzenavond). Het idee is om een ​​zak vol prijzen in het midden van de groep te plaatsen, en de deelnemers gooien om de beurt met een dobbelsteen. Afhankelijk van het aantal kunnen leden een cadeau kiezen, inruilen of aan iemand geven. Als de tijd om is, is het geschenk dat de deelnemers in hun handen houden definitief van hen en kan het worden uitgepakt.

Een laatste traditie is dat de Zwarte Pieten ’s avonds cadeautjes in willekeurige voorwerpen in huis plaatsen. Kinderen zullen er onverwachts mee te maken krijgen op de volgende dag, dwz op de 6e. Dit is door de jaren heen de norm geworden. Geschenken worden in schoenen geplaatst Kinderen moeten er zeker van zijn dat ze ze zullen vinden. Daarom tonen de kinderen van vandaag hun schoenen prominent bij de open haard voordat ze naar bed gaan.

De avonturen van Sinterklaas

Om de reis van Sinterklaas digitaal te volgen van Spanje tot zijn aankomst in de steden van het land, heeft The AssepoesterJournal (Het Dagboek van Sinterklaas) laat kinderen dromen en verwonderen. Elke dag wachten er nieuwe creatieve activiteiten, kleurplaten, liedjes en korte films naar aanleiding van het epische verhaal van Sinterklaas. Een landelijke rage: veel bekende Nederlanders zijn af en toe te zien in de uitzendingen van de krant. Vorig jaar bracht het avontuur de boot van Sinterklaas tot zinken, waardoor bijna een miljoen kinderen achterbleven die de dagelijkse reis volgden. Schuttevaer, het meest serieuze maritieme tijdschrift van Nederland, werd zelfs overtroffen door publicatie Artikel Als het scheepswrak wordt gebeld, is het voldoende om de jongsten goed te overtuigen van de ramp. Het Cinderklaasjournaal is tot nu toe alleen in het Nederlands.

READ  In Nederland werd de opheffing van de avondklok in hoger beroep opgeschort

Afbeelding uit de aftiteling van het tv-programma uit het Sinterklaasjournaal (Foto: Melchior Leveillé)

Kortom, Sinterklaas is het hoogtepunt van de Nederlandse kalender. Het rijke en warme thema inspireert tot duizend activiteiten om kinderen te vermaken en markeert het begin van de kerstsfeer voor de maand december.

Kent u nieuwe expats in Nederland? Deel dit artikel gerust met hen om hen kennis te laten maken met de folklore van Sinterklaas.