Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Showhaltes verlaten het Odeon-theater, dat sinds maart druk is.

” Doei… ” Tussen alle protestborden, sDit bleef pas zondag 23 mei zichtbaar op het podium van het Odeon Theater in Europa in Parijs. Onderbroken door de show en de CGT-activisten zelf verlieten zondag rond 06.00 uur het theater Ze zijn sinds 4 maart dag en nacht bezet. Ze eisten een tweede blanco jaar vanwege de gezondheidscrisis, evenals de intrekking van de hervorming van de werkloosheidsverzekering, die in juli van kracht zal worden. Het was destijds de Occupy Theaters-beweging Het verspreidde zich naar ongeveer honderd theaters in heel Frankrijk.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Dove dialoog in het drukke, nog steeds gesloten Odeon-theater

Vooral in Frankrijk betreft het intermitterende systeem 120.000 kunstenaars en technici die elk jaar een vergoeding krijgen op voorwaarde dat ze vijfhonderdzeven uur werken over een periode van twaalf maanden. Emmanuel Macron gaf hen een leeg jaar dat eindigde in augustus en werd onlangs met vier maanden verlengd.

‘Verdwijning’

Zondagochtend vroeg plaatste het Twitter-account van de bewoners van Odeon een nepposter voor het theater met ‘ Enkele vertegenwoordiging van “Verdwijning”, “geregeld door de bezetters.” “Wat wordt hun volgende verrassing?”, Zou je daar kunnen lezen.

“Logeren in Odeon is een confronterend probleem geworden met de administratie dat ons niet aangaat.”Algemeen secretaris van CGT Spectacle Dennis Grafwell legde uit. Het idee is nu ‘Blijf ergens anders, om zo lang mogelijk te blijven vechten.’.

Volgens de administratie verhinderde deze bezettingsbeweging de heropening van het theater zoals gepland op 19 mei met voorstellingen. Glazen dierentuin, Geregisseerd door Tennessee Williams en geregisseerd door Ivo Van Hove en Isabel Hubert Adres.

“De beslissing van de manager om niet te bieden Glazen dierentuin Sinds woensdag 19 mei hebben we hem niet meer kunnen verdedigen, omdat we willen dat deze show plaatsvindt. “Gaf Denise Gravouil commentaar. We wilden dat het zou gebeuren in een beroep dat ons in staat stelt te spreken, ons in staat stelt om borden te tonen, maar we willen de show niet blokkeren. Dus we laten de optredens hervatten. “Volg de vakbondsfunctionaris.

Minister van Cultuur Roslyn Bachelou veroordeelde de bezetting van theaters, Die donderdag tweette : Het is tijd om een ​​einde te maken aan de blokkades, het publiek veilig terug te laten keren naar de theaters en de artiesten en technici aan het werk te laten. “

De bezetting van het Parijse theater eindigde een dag na een demonstratie om de hervorming van het werkloosheidsverzekeringssysteem ongedaan te maken, op uitnodiging van de Nationale Coördinatie van Bezette Theaters. In Parijs, Enkele honderden mensen (Aanvankelijk 500 volgens CGT) Ze marcheerden naar het Plein van de Republiek nadat ze zich in Odeon hadden verzameld.

De wereld met Agence France-Presse

READ  Dagelijkse horoscoop: vrijdag 13 mei voor elk sterrenbeeld