Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Barbara Braffy en Frankrijk missen de overwinning door als tweede te eindigen, de leiders van Italië en de Manskin Group

De Manskin-groep uit Italië versloeg Frankrijk en Zwitserland ternauwernood.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Italië heeft op zaterdag 22 mei in Rotterdam (Nederland) het 65e Eurovisie Songfestival gewonnen. Met de titel Zwijg en goedDe Italiaanse Maneskin-groep won de meerderheid van de stemmen van de jury en het publiek in een intense strijd met de andere kandidaten en behaalde 524 punten. Het is voor het eerst sinds 2017 dat een nummer zonder Engels wint. Frankrijk, vertegenwoordigd en achternaam Hier, Angry tweede plaats, met 499 punten. Het was niet onverdiend, want Frankrijk behaalde zijn beste resultaat in 30 jaar en de tweede plaats in 1991.

Eurovisie: Herbeleef het optreden van Måneskin, de Italiaanse rockband met hun rocknummer "Zwijg en goed"

Frankrijk overtuigde zowel de jury als het publiek, met 248 punten en 251 punten in twee opeenvolgende stemmen, het beste resultaat van een Franse kandidaat in de geschiedenis van de wedstrijd. Het is een zeer goede prestatie voor La Francophonie, voor het eerst sinds een overwinning Celine Schuld In 1988 zette hij twee nummers op het podium en Zwitserland behaalde de derde plaats in de titel Het hele universum, Door de jonge Gjon Tears, werd gespot in Tele-hook The Voice. Hieronder vind je het optreden van de Franse kandidaat.

"Hier" : Herbeleef de Eurovisiemissie van 2021 van Barbara Braffy

De wrede teleurstelling van vier landen: Duitsland, Spanje en Nederland kregen geen punten van de kijkers, toen het Verenigd Koninkrijk voor de tweede keer op rij stierf, werden noch de jurypunten noch de punten van de toeschouwers verzameld.