Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Shell wil zijn fiscale woonplaats van Nederland naar het VK verplaatsen

Het Engels-Nederlandse koolwaterstofbedrijf Royal Dutch Shell heeft maandag aangekondigd dat het zijn structuur wil vereenvoudigen, met name de belastingafwikkeling en de managementstructuren van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk te verplaatsen.

team wil”Afstemming van hun belastingburgerschap met het land van registratie en het Verenigd Koninkrijk“, Hij wil zijn bestuursorganen verplaatsen, zei de groep in een verklaring. Belanghebbenden moeten op 10 december stemmen over de voorgestelde wijzigingen.

Andrew McKenzie, voorzitter van de raad van bestuur, maakte het punt maandag tijdens een beleggersconferentie.Handhaving van de belasting op dividenden“In Nederland was het de bedoeling dat het zou worden afgeschaft, maar dat het in 2018 werd opgegeven door premier Mark Rutte.”Het is zeer gunstig voor een groot aantal aandeelhouders om naar het VK te gaanIn plaats van de band in Nederland op te nemen, voegde hij Andrew McKenzie toe.

Het team in het bijzonder”Leveringen versnellenVia haar aandeleninkoopregeling voor aandeelhouders. De Nederlandse regering zei maandag “Onaangename verrassing“En”Diepe spijtDat maakte minister van Economische Zaken Steph Black op Twitter bekend. “We zijn met Shell in gesprek over de implicaties van deze uitwisseling op het gebied van banen, strategische investeringen of duurzaamheid.“De verhuizing zou Nederland beroven van zijn grootste bedrijf”, zei hij.Koninklijke Nederlandse“Voor het eerst in 130 jaar wordt het uit de naam verwijderd en alleen bewaard”Schelp.

ikGevoel van verliesik

Het besluit haalde maandag de krantenkoppen in de Nederlandse media en betreurde het verlies van een ander bedrijf na Unilever, een andere Brits-Nederlandse groep waarvan de aandeelhouders in Nederland tegen eind 2020 voor een in Londen gevestigd moederbedrijf stemden. , In de post-Brexit politieke context. Shell’s aankondiging “Een groot bloedbad voor Nederland», VNO-NCW veroordeling werkgeversorganisatie.

READ  Nederland werd voor het eerst in tien jaar getroffen door een sneeuwstorm

Volgens de televisiezender RTL is de regering bezig met het evalueren van de haalbaarheid om de dividendbelasting weer in te trekken om Shell te dwingen door te gaan. “Er kan een gevoel van verlies zijnMet de naamswijziging wil de groep wel zo’n 8.500 banen in Nederland hebben, betoogde topman Ben von Burton op de investeerdersconferentie. De rest van het land”Strategie voor energieoverdracht“Groep en Huizen”Het technische hart van het bedrijf“, Hij voegde toe.”Deze belangrijke erfenis zal worden bestendigd.

Aan Britse kant zei minister van Handel en Energie Kwazi Quarteng daarentegen “”Een duidelijke vertrouwensstemming in de economie“Vanuit het Verenigd Koninkrijk moeten aandeelhouders stemmen over de voorgestelde wijzigingen tijdens een openbare vergadering in Rotterdam, Nederland, op 10 december. Dit omvat de creatie van een serie aandelen.

Het bedrijf zei dat zijn aandelen zullen worden genoteerd in Amsterdam, Londen en New York. Klasse B-aandelen stegen maandag 1,44% tot 1.680,80 pence in Londen. deze rationaliteit “Makkelijk handelbaar, maar zou geen grote impact moeten hebben op de prestatiesTemper Laura Hoy, analist bij Hargreaves Lansdowne.Het is moeilijk te berekenen.

Exploitant Financiën

Maar Shell zei niet te wachten tot maandag.”Aanzienlijke impact op de totale belastingdruk van de groep“, Samen met wat het team ook moet doen”UitgangslijnIn Nederland zou het kunnen oplopen tot $ 400 miljoen. Daarnaast gaat de vennootschapsbelasting in het VK vanaf 2023 omhoog.

Een beleggingsonderneming eind oktober”Activist», Het derde punt verwijst naar een strategie die als tegenstrijdig wordt beschouwd tussen koolwaterstoffen en energieconversie, en roept op tot het verwijderen van de schaal. “Lijkt onmogelijkVolgens Richard Hunter-analist bij Interactive Investor zijn de aankondigingen van Shell een reactie op verzoeken van derden, waarbij wordt opgeroepen tot financieringsverzoeken voor het scheiden van historische maatregelen en activiteiten met betrekking tot koolstofarme energie.

READ  Een verplichte test om door Nederland te gaan

Shell heeft zich ten doel gesteld de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 te halveren ten opzichte van het niveau van 2016, waarbij de rechtbank haar heeft gelast de uitstoot tegen 2030 met 45% te verminderen, na een uitspraak in mei van haar vestigingen en elders over haar koopkracht. Shell ging in beroep, maar dit besluit is van toepassing”Ongeacht onze fiscale woonplaats“, merkte de groep maandag op.