Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Shanghai herdefinieert 2,7 miljoen inwoners voor bevolkingsonderzoek

Een advertentie die inwoners van de Chinese hoofdstad zorgen baart over een mogelijke algemene herinrichting van de stad. Ondanks de ontmanteling die een paar dagen geleden begon, kondigde Shanghai op donderdag 9 juni aan dat het zaterdag een gebied van 2,7 miljoen mensen zou insluiten om alle inwoners daar te screenen.

Op het sociale netwerk WeChat hebben de lokale autoriteiten aangekondigd dat het Minhang-district in het zuidwesten van Shanghai op zaterdagochtend zal worden beperkt en dat de inwoners een PCR-test zullen moeten doen. De sluiting wordt opgeheven nadat de monsters zijn verzameld.Ze voegden eraan toe, zonder een specifieke datum of tijd te specificeren, of welke maatregelen zullen worden genomen als er positieve gevallen worden ontdekt. Volgens de Nationale Gezondheidsstrategie “Zero Covid” worden alle mensen die positief testen in theorie in quarantaine geplaatst.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In China betekent het nastreven van een zero-covid-strategie een verdere versterking van de sociale controle

De stad heeft vorige week veel beperkingen opgeheven voor haar 25 miljoen inwoners, die sinds minstens begin april in lockdown zitten om de uitbraak van het Covid-19-virus, het meest virulente sinds 2020, aan te pakken. Maar de ontmanteling is niet uitputtend : honderdduizenden mensen blijven opgesloten in hun appartementencomplexen vanwege de ontdekking van positieve gevallen.

“Wat gebeurt er als er positieve resultaten zijn?”

Is de buurt gesloten? [de Minhang] Zal het echt worden verhoogd nadat monsters zijn verzameld? »Vraagt ​​een gebruiker van het sociale netwerk Weibo. “Wat gebeurt er als er positieve resultaten zijn? Gaat de lockdown door?”Nog een zorg. Donderdag ontkende het stadsbestuur geruchten dat de rest van Shanghai weer volgeboekt zou zijn.

READ  Bennett wil parlement ontbinden en vervroegde verkiezingen uitschrijven

De opsluiting was een zware klap voor de economie, maar de stad kwam voor een paar dagen weer tot leven. Metro’s en bussen rijden weer, terwijl Shanghai geniet van de restaurants, bars en parken van de stad. Sommige bewoners zitten echter nog steeds vast in hun huizen, wat soms voor spanningen met de autoriteiten zorgt. Donderdag meldde het ministerie van Volksgezondheid negen nieuwe positieve gevallen de vorige dag in Shanghai.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees COVID-19: In Shanghai, het begin van een terugkeer naar het leven na twee maanden van strenge opsluiting

De Chinese hoofdstad Peking komt langzaam dichter bij de normaliteit na de sluiting van restaurants, bars, sportscholen en parken vorige maand om een ​​uitbraak in te dammen – veel kleiner dan in Shanghai. En staatsmedia kondigden aan dat het belangrijkste district van de stad, Chaoyang District, donderdag de sluiting van clubs en bars heeft bevolen nadat een paar gevallen waren ontdekt.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Chinese mening verdeeld over zero-Covid-beleid

De wereld met AFP