Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Donald Trump noemt de aanval op het Capitool een van de grootste zetten in de geschiedenis

Voormalig president Donald Trump beweerde dat de aanslag op het Capitool op 6 januari 2021, waarbij het land donderdag 9 juni opnieuw zonk door een parlementaire enquête, “Een van de grootste stappen in de geschiedenis om Amerika weer groot te maken“.

zie ook Luisteren naar Capitol Attack: Joe Biden ‘Watching the News’, zegt het Witte Huis

Na bijna een jaar onderzoek naar de acties en gebaren van de Republikeinse miljardair voor, tijdens en na de aanval op het Amerikaanse Congres, was om 20:00 uur lokale tijd (0:00 GMT vrijdag) een groep gekozen functionarissen aanwezig voor de eerste keer. conclusies. Ze beloofden te onthullen hoe chaotisch die dag was.”Het was het resultaat van een gecoördineerde campagne om de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 teniet te doen en de machtsoverdracht van Donald Trump aan Joe Biden te voorkomen.“.

“Maak Amerika weer groot”

Maar voor Donald Trump, deze commissie”Hij dacht er geen moment aan waarom de menigte in Washington in zulke grote aantallen verscheenOp 6 januari 2021 hekelde hij donderdag op zijn Truth Social. Op die dag verzamelden duizenden van zijn aanhangers zich in Washington om de uitslag van de verkiezingen van 2020 aan de kaak te stellen, waarbij de voormalige vastgoedmagnaat verloor. Een menigte mensen bestormde het Amerikaanse Capitool en zond schokgolven over de hele wereld.

6 januari was niet alleen een protest, het was een van de grootste stappen in de geschiedenis van onze natie om Amerika weer groot te maken.“, hamerde Donald Trump.”Het ging over een opgetuigde en gestolen verkiezingHij beweerde keer op keer zonder bewijs deze samenzweringstheorie die de autoriteiten herhaaldelijk hadden ontkracht. Gedurende enkele maanden stond de commissie bekend als “6 januariZeven democraten en republikeinen Hoor van meer dan 1.000 getuigen, waaronder twee kinderen van de voormalige president, en bekijk 140.000 documenten om de exacte verantwoordelijkheid van Donald Trump te benadrukken in deze gebeurtenis die de Amerikaanse democratie schokte.

Aanhangers van de commissie zeggen dat haar werk nodig is om ervoor te zorgen dat een van de donkerste gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis zich niet herhaalt. Maar de meerderheid van de Republikeinen betreurt het werk van deze groep gekozen functionarissen en bekritiseert de belangrijkste partij die zich bezighoudt met Donald Trump voor “heksenjacht“.


zie ook De Verenigde Staten: littekens van de aanslag op het Capitool

READ  Pacific: Japan beschuldigt Rusland vrijdag van illegale bezetting van zijn "noordelijke regio's"