Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

SCOR, Axa, Allianz en Matmut hebben hun vertrek uit de Climate Insurers Alliance aangekondigd

SCOR, Axa, Allianz en Matmut hebben hun vertrek uit de Climate Insurers Alliance aangekondigd

Donderdag 25 mei kondigde de AXA Group het vertrek aan van de wereldwijde alliantie van verzekeraars voor een koolstofvrij doel, de Net Zero Insurance Alliance (NZIA), die het beleid van haar leden coördineert om de opwarming van de aarde tegen te gaan, na verschillende andere vertrekken, waaronder die van een herverzekeraar SCOR eerder vandaag en verzekeringsmaatschappij Allianz.

AXA, de toonaangevende Franse verzekeringsmaatschappij en stichtend lid van de alliantie, “Het zal zijn individuele reis op het gebied van duurzame ontwikkeling voortzetten, als verzekeringsmaatschappij, investeerder en verantwoordelijk bedrijf”aldus het persbericht.

Ook Allianz kondigde zijn vertrek aan. “Informeer ons [l’alliance] onze terugtrekkingEn de groep uit München maakte duidelijk in een persbericht en voegde eraan toe dat het zijn eigen klimaatdoelstellingen heeft ” pauze[ai]veranderde niet “.

SCOR, een van de oprichters van NZIA in juli 2021, onder auspiciën van de Verenigde Naties, is de eerste Fransman die de deur naar de alliantie sluit en de tweede binnen een paar dagen na de Swiss Re. Drie andere grote Europese groepen gingen hen de afgelopen maanden voor door hun vertrek aan te kondigen: Munich Re, Hannover Re en Insurance Company Zurich.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees BNP Paribas, “leider van de energietransitie” of “wereld in vuur en vlam” bank?

In de nasleep van deze nieuwe afvalligheid kondigde de Fransman Matmutt zijn vertrek aan.

Noch AXA, noch Allianz, noch Score geven een reden voor dit vertrek, maar München Re noemde eind maart de risico’s van belemmering van de vrije concurrentie die inherent zijn aan dit soort allianties. “Elk bedrijf is vrij om op elk moment en om welke reden dan ook lid te worden van NZIA of zich terug te trekken uit NZIA.”Wo, we konden lezen in een persbericht van NZIA waarin het vertrek van enkele van zijn leden werd vastgelegd, “Vooral degenen die grote zaken hebben en zaken doen met de VS”.

Amerikaanse recensies

Een week geleden stuurden twintig Republikeinse Amerikaanse procureurs-generaal een brief met kritiek op de coalitie. Voor de grootste leden, die zich in de Verenigde Staten bevinden, brengt het in de alliantie blijven juridische risico’s met zich mee, met jarenlange procedures.

READ  Telefonisch stemmen verzamelen: dit verandert er op vrijdag 1 april

“Nu de Net Zero Insurance Alliance voor onze ogen uit elkaar valt, moeten we ons afvragen waarom deze grote bedrijven, met hun legioenen advocaten, antitrustkwesties niet als een grote hindernis beschouwden toen ze de alliantie oprichtten.”antwoordde Patrick McCauley, analist energietransitie bij de ngo Reclaim Finance. Echte klimaatleiders moeten klimaatontkenning bestrijden, niet eraan toegeven. Wat vandaag belangrijk is, is dat verzekeringsmaatschappijen niet terugdeinzen voor hun klimaatverplichtingen.”hij voegde toe.

Met ongeveer dertig leden sinds kort, is NZIA opgericht door Axa, Allianz, Aviva, Generali, SCOR, Swiss Re en Zurich Insurance Group. De leden, waaronder het Franse Matmut en Crédit Agricole Assurances, zijn overeengekomen om normen vast te stellen voor het accepteren van groenere industrieën in hun klantenportefeuilles in overeenstemming met de doelstelling van koolstofneutraliteit tegen 2050.

De vertrekkende coalitieleden stonden er echter op om hun klimaatverbintenissen voort te zetten.

De wereld met Agence France-Presse