Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Om het vervoer koolstofarm te maken, is de “auto van het volk”, zowel klein als elektrisch, het middelpunt van de discussie geweest

Om het vervoer koolstofarm te maken, is de “auto van het volk”, zowel klein als elektrisch, het middelpunt van de discussie geweest

Op woensdag 24 mei werden vertegenwoordigers van de sectoren die de meeste broeikasgassen uitstoten (vervoer en huisvesting) door minister Christophe Piceau uitgenodigd op het Ministerie van Ecologische Transitie, rue Saint-Germain in Parijs, om hun werkdocument voor te stellen. Om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn. Ondertussen heeft de Confederatie van Metaalarbeiders (FTM) in het hoofdkantoor van CGT in Montreuil (Seine-Saint-Denis) samen met de ngo’s Greenpeace en Réseau Action Climate een autoforum georganiseerd dat gewijd is aan de “rechtse naar duurzame mobiliteit Voor iedereen”.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Hernieuwbare energieën: Projecten nemen over de hele wereld toe

Twee kamers, twee enveloppen… Maar uiteindelijk dezelfde vraag: “Welke auto past goed bij onze transitie?” Geconfronteerd met het uitblijven van een voorstel voor kleine auto’s of een vermindering van het aantal voertuigen in de roadmap van het platformwagenplatform (PFA), werd Agnes Pannier-Ronatcher, minister van Energietransitie, ondervraagd door de fabrikantenlobby. “We hebben een uitdaging voor een lichte en begeerlijke auto, kunnen we die produceren? Wanneer? In Frankrijk? Met welke marge?” drong de minister aan.

Bij de CGT stond hetzelfde onderwerp centraal in de discussies: “Ik werk bij Valeo, in de CalvadosDennis Bryant, Head of Cars van FTM legt uit. De nettolonen liggen tussen de 1.600 en 1.700 euro per maand. Wie koopt er voor 43.000 euro een elektrische Mégane? Je moet een auto beroemd maken in Frankrijk om de overstap tot een succes te maken. »

“steile helling”

Autofabrikanten zijn niet onwetend van deze realiteit, maar ontwijken voorlopig de vraag. In 2022 zullen we 200.000 elektrische auto’s verkopen. Luc Chatel, voorzitter van de PFA, merkte op. Als we op de goede weg willen zijn om de uitstoot van kooldioxide te verminderen2In 2030 moeten jaarlijks 5 tot 6 miljoen auto’s worden verkocht. De helling is erg steil. » Het is afhankelijk van wagenparken (de helft van alle nieuwe autoaankopen), van het helpen van gezinnen met lage inkomens om dit doel te bereiken, maar rekent niet op de auto van € 20.000.

READ  Vandaag van 09.00 uur tot middernacht gratis superchargers voor alle elektrische voertuigen

De PFA praat liever over autodelen of carpoolen om dure auto’s beter te vullen. Hij waarschuwt dat de elektrische auto niet alles zal doen: er zal meer paradigmaverschuiving of betere stadsontwikkeling nodig zijn om het reizen te verminderen als we de transportemissies willen verminderen.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees “De klimaatkaart kan de Fransen en de trein verzoenen door hem populair te maken”

Gezien vanuit Montreuil is de manier waarop hij het onderwerp van de kleine elektrische auto voor huishoudelijk gebruik vermijdt niet verwonderlijk. “Fabrikanten hebben gekozen voor een margegerichte strategie: ze verkopen liever minder maar wel duurdere auto’s en richten zich op klanten die deze premium modellen kunnen betalen.”merkt Pierre Leflive op, directeur transport voor het Climate Action Network. Hij betreurt dat de constante toename van het gewicht van de auto’s het positieve effect van minder vervuilende motoren vertroebelt.

Je hebt nog 40,41% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.