Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Schaatsen: Canadezen op het podium

De Canadese estafetteploeg kende zondag een enorm succes op de slotdag van de World Cup in Debrecen, Hongarije.

De mannen wonnen voor de tweede keer op rij de gouden medaille op de 5000 meter voor het WK. Een pass van Charles Hamlin zette Canada op voorsprong met nog acht ronden te gaan en zijn teamgenoten keken nooit meer achterom.

Hamlin, Pascal Dionne, Steve Dubois en Jordan-Pierre Gilles vormden het Canadese kwartet in de finale die Korea en Hongarije versloeg.

“Ik ben een oude schaatser die nieuwe dingen doet”, schreef Hamlin na de race op zijn sociale media. Ik kreeg een late pass. Omdat de schaatser voor me me probeerde te irriteren met mijn lay-out door bochten breder te nemen, verraste ik hem door hem van binnenuit te passeren. In mijn 20 jaar bij het nationale team hebben ze me deze manoeuvre nog niet zo vaak zien proberen en dit is de eerste keer dat ik het zo goed deed. “

Merkbare verandering

Bondscoach Sebastian Kroos heeft een wijziging aangebracht in zijn lijst. Hij vertrouwde de finish van de race toe aan Pierre Gilles in plaats van aan Dubois zoals tijdens het vorige WK in Japan.

“Het was een belangrijke verantwoordelijkheid en ik kan niet wachten om deze uitdaging aan te gaan”, zei Pierre Gilles. Ik was opgewonden, maar had er vertrouwen in dat ik het goed zou kunnen doen. In het begin was ik een beetje verrast door de beslissing, maar ik hield van de uitdagingen. Dit was niet de eerste keer dat ik deze rol op mij nam. Dit is het mooie van ons team. We hebben een volledig assortiment en er zijn veel mogelijkheden voor ons. “

READ  Ligue 1 - de 36e dag - Ligue 1: Burak Yilmaz verslaat Tennis en Lusk met twee wedstrijden voor de titel

geld voor vrouwen

Voor het eerst dit seizoen bereikte het damesteam het podium in de estafette. Het kwartet van Alison Charles, Florence Brunel, Courtney Sarault en Kimon Bottin won het zilver achter de Nederlanders.

Brunel was pas 17 jaar oud en won de eerste twee medailles van haar carrière op het WK-circuit. Brunel droeg eerder op de dag ook zilver bij in de gemengde estafette met Hamlin, Dubois en Camille Ceres-Renville.

“Ik ben heel blij”, zei de schaatser van Trois-Rivieres. Het stelde me in staat te beseffen wat er nodig is om medailles te winnen. Dit is de eerste keer dat ik meedoe aan een finale met kans op het winnen van een medaille. Het zal me helpen me voor te bereiden op mijn volgende finales. “

“Het is normaal dat je medailles wilt winnen, maar dat is niet genoeg om succes te behalen”, vervolgt Brunel. U moet de belangrijke dingen weten waarop u zich moet concentreren om succesvol te zijn. Ik heb kunnen observeren en me laten inspireren door mijn teamgenoten die door vele finales gingen. Ik ging door veel emoties en mijn hart bonsde soms hard, maar ik slaagde erin om ermee om te gaan. “

Pascal Dion aarzelt niet

Pascal Dionne zette zijn momentum voort door de zilveren medaille op de 1000m te winnen. In deze finale, waaraan ook Jordan Pierre Gilles deelnam, werd Dion alleen verslagen door de Koreaan Hwang Dahyun.

Het was zijn derde opeenvolgende medaille op de 1.000 meter en de vijfde dit seizoen.

Dion is tweede overall.

READ  Joao Cancelo positief voor Covid-19 en een europakket!

De Canadezen hadden nog twee ronden te gaan naar Pierre Gilles, een Nederlandse schaatser voordat hij een beetje stopte op zijn teamgenoot, maar Dion wist dat vast te houden.

Pierre Gilles is gediskwalificeerd

“Ik probeerde hard te passen en raakte Pascal niet veel aan”, legt Pierre Gilles uit, die zich voor zijn eerste carrière in de A-finale over de 1.000 meter plaatste. Ik verloor snelheid en werd gepakt. De kansen om in te halen zijn schaars aan het einde van de race, maar ik moest meer geduld hebben. “

Pierre Gilles werd gediskwalificeerd voor zijn manoeuvreren en eindigde als vijfde. In Peking tijdens het eerste WK werd hij in de finale van de 500 meter bestraft voor twee valse starts.

Pierre Gilles gaf toe: “Mijn instincten dienen me meestal goed, maar ik moet het beheersen.” Ik moet leren om met deze situaties beter om te gaan. Kom ervaren. Ik ben blij om te laten zien dat ik het goed kan doen op de 1000m, ondanks dat ik geclassificeerd ben als een 500m-schaatser. “

Bij de dames kwam Courtney Sarlault als tweede over de finish, maar kreeg een straf voor wrijving tijdens de pass.

De shorttrackwedstrijd vindt komend weekend plaats in Dordrecht, Nederland.