Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

SARS-CoV-2, de genetische afwijking die argwaan wekt

afwijking – Als er meerdere scenario’s op tafel liggen, is er geen argument dat de ene of de andere hypothese ondersteunt.

Het is een kleine keten van aminozuren die vragen oproept. Een stuk van het Sars-CoV-2-genoom wordt de ‘furan-splitsingsplaats’ genoemd, waardoor het een hoog vermogen heeft om menselijke cellen te infecteren. “Concreet zal de splitsingsplaats het snijden mogelijk maken Spike-eiwit Hierdoor kan het menselijke cellen beter herkennen om ze binnen te dringen.”, legt Etienne Decroli uit, een viroloog aan de universiteit van Aix-Marseille. Deze rangschikkingen zijn bekend bij veel virussen, in het bijzonder bij griepvirussen. Maar de wetenschappelijke literatuur identificeert een virus van de Sars-CoV-2-familie niet met zo’n locus.

Zijn aanwezigheid daar is zo opmerkelijk dat veel geleerden hem als reden genoeg zien om het te overwegen Lab lek hypothese“Zo gevaarlijk als zoönotische ziekten”. Dit werd verklaard door de auteurs van een open brief gepubliceerd in het tijdschrift Wetenschap Afgelopen april werd hij persoonlijk ondertekend door Ralph Barrick, een wereldwijde expert op het gebied van

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 79% om het te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Legers staan ​​voor de klimaatuitdaging