Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het gezinsvermogen steeg in 2020 ondanks de gezondheidscrisis

ondanks gezondheidscrisis, De
erfenis Gezinsinkomen blijft groeien in 2020, dankzij hogere prijzen
Onroerend goed, volgens
Een studie gepubliceerd door INSEE en de Bank van Frankrijk op vrijdag.

Zo bedroeg het vermogen van de familie eind 2020 € 13,440 miljard, of 9,3 keer het netto besteedbaar inkomen, een stijging van 6,4% over een jaar. Zo steeg hun niet-financiële vermogen, dat bijna uitsluitend uit onroerend goed bestaat, met 6,6% na +5,5% in 2019.

“Gedwongen” besparingen

Vooral gedreven door de “aanzienlijke stijging van de vastgoedprijzen eind 2020”, en dat “zelfs als de gezondheidscrisis de dynamiek van de vastgoedverkoop verstoort door investeringskrimp te veroorzaken”, benadrukken de twee instellingen in een gezamenlijke nota. Het netto financiële vermogen van de huishoudens bleef ook groeien, maar in een veel langzamer tempo dan in 2019 (+6% vs. +10,3%), een jaar dat werd gekenmerkt door een sterke stijging van de aandelenkoersen.

In het afgelopen jaar hebben huishoudens hun deposito’s en investeringen opgedreven, gezondheidsbeperkingen hebben geleid tot een daling van de consumptie en het creëren van “gedwongen” besparingen, in de loop van het behoud van het inkomen dankzij overheidssteun (gedeeltelijke werkloosheid, enz …) . Bedrijven (exclusief de financiële sector) zagen hun vermogen vorig jaar ook aanzienlijk groeien, tot +11,2%, na +4,3% in 2019, tot € 3,372 miljard.

Gelegen in de activa van het openbaar bestuur

Wat gezinnen betreft, heeft hun niet-financiële vermogen geprofiteerd van de stijging van de vastgoedprijzen, is hun netto financiële vermogen gestabiliseerd en wordt de toename van hun verplichtingen (door de staat gegarandeerde leningen, enz.) gecompenseerd door de groei van hun … activa (verhandelde aandelen, enz.). Evenzo stegen de activa van financiële bedrijven met 23% tot 682 miljard euro. Daarentegen daalde het vermogen van de overheid met 39,9% tot 189 miljard euro, na een stijging van 8,9% in 2019.

READ  Occitanie: De tijgermug is terug, zoek uit of jouw stad een kolonie is

Dit wordt verklaard door de toename van leningen die deze afdelingen moesten afsluiten om steunmaatregelen voor bedrijven en gezinnen te financieren, die werden ingevoerd om de gezondheidscrisis het hoofd te bieden. In totaal bleef de nationale economische welvaart tijdens de crisis stijgen, met een stijging van 6,9% na + 5,7% in 2019. Het bedroeg 17,682 miljard euro of 9,6 keer het BBP. voorraad activa).