Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grafieken. Covid-19: daling zet door in Occitanie, ARS sluit vaccinatiecentra

primair
Steeds minder mensen in het ziekenhuis, steeds minder besmet: de regio Occitanie herstelt langzaam van de vierde golf van Covid-19. De gezondheidsautoriteiten zijn verheugd over de vaccinatiecampagne die vordert: in dit stadium bovendien om het vaccinatieaanbod op het regionale grondgebied te reorganiseren.

De daling zet zich voort in Occitanie, ook al gaat het veel langzamer dan begin september. De regio, die hard is getroffen door de vierde golf van Covid-19, heeft steeds minder besmette patiënten in haar ziekenhuizen. De resultaten die de regionale gezondheidsdienst op 1 oktober publiceerde, telden 673 geïnfecteerde patiënten in districtsziekenhuizen: dat is 88 maanden vergeleken met vorige week.

Hetzelfde geldt voor intensive care-afdelingen in de omgeving: op dit moment liggen 148 patiënten die een ernstige vorm van Covid-19 hebben ontwikkeld op de intensive care (36 patiënten minder dan afgelopen vrijdag 24 september). Aan de andere kant, gezien de sterfgevallen in verband met Covid-19, is het dodental hoger dan 3 dagen geleden. In één week tijd stierven 28 mensen aan Covid-19 in Occitanie.

Afgelopen dinsdag telden de resultaten van de regionale gezondheidsdienst 25 virusgerelateerde sterfgevallen in één week. Sinds het begin van de pandemie zijn in de regio 6.165 mensen overleden aan Covid-19.

Reorganisatie van het vaccinatieaanbod

Toch is de organisatie blij met de vaccinatiecampagne die vordert: “Vandaag in Occitanie […] 86,3% van de bevolking ouder dan 12 jaar is volledig gedekt door de vaccinatie’ van de gezondheidsautoriteiten van de overheid. Bovendien heeft 90,3% van de belangrijkste bevolking in de regio minstens één eerste injectie gehad.

READ  Coronavirus Parijs - Ile de France: Hoeveel mensen zijn er in de regio ingeënt?

De cijfers zetten de regionale gezondheidsdienst ook aan om de vaccinvoorziening in de regio te reorganiseren. “Deze veranderingen komen tot uiting in het versterken van het lokale aanbod van eerstelijnsactoren (artsen, apothekers, verpleegkundigen, enz.) en het verminderen van de capaciteiten van vaccinatiecentra (sluiten, aanpassen werkuren, enz.). , citeert ARS.