Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dit enzym kan de sleutel zijn tot ernstige vormen van Covid-19

Dit enzym kan de sleutel zijn tot ernstige vormen van Covid-19

Het ontstaan ​​van een ernstige vorm van Covid-19 is afhankelijk van veel factoren zoals genetica. Onderzoekers wijzen op de aanwezigheid van een interferon-gen dat geassocieerd is met bescherming tegen de meest ernstige symptomen.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Zijn we beschermd tegen infectie met Covid?
Coronavirus-infectie veroorzaakt een verworven immuunrespons. Maar hoe lang is het effectief tegen varianten?

Het ontstaan ​​van een ernstige vorm van Covid-19 is een aandoening met veel onbekenden: leeftijd, geslacht, aanwezigheid van comorbiditeitEn Maar ook genetisch erfgoed. Al deze factoren wegen in verschillende mate mee in de schaal. Sectie erfgenaam Acute Covid is het onderwerp van veel onderzoek, met name aan het Centre for Virological Research van de Universiteit van Glasgow. In een reeks experimenten die werden uitgevoerd in samenwerking met een Braziliaanse universiteit, benadrukten onderzoekers de aanwezigheid van a enzymafwezig bij mensen symptomen ernstige Covid-19, die heeft Antivirus. Hun bericht is zojuist gepubliceerd in Wetenschap.

antiviraal gen

SARS-CoV-2 is erg gevoelig voor interferon Type 1, de belangrijkste spelers in immuunreactie tegen hem gericht zijn, en alle genen die daardoor worden geactiveerd. Onder hen lijkt het OAS1-gen bijzonder functioneel te zijn. Het codeert voor de “Detector” vanARN Er is een dubbele streng in twee vormen: een vrije vorm die naar binnen zwemt cytoplasma en een voorbehandelingsvorm die in de cellen aan het gezicht wordt bevestigd plasma membraan. Beide vormen, wanneer ze dubbelstrengs RNA in de cel herkennen – een waarschuwingssignaal – activeren een enzym genaamd RNase dat gespecialiseerd is in het vernietigen van RNA.

READ  Wetenschappers onthullen het geheim van dit ingrediënt dat de eigenschappen van renaissanceolieverf verandert

Bescherming tegen ernstige vormen van Covid-19

Het is de vliezige vorm van OAS1 die formidabel blijkt te zijn tegen SARS-CoV-2. Dankzij zijn voorganger herkent het een klein deel van zijn genoom Coronavirus Het maakt RNA en voorkomt de replicatie ervan. Dit vermogen zal mensen met ernstige Covid-19 beschermen. in een regiment Het bestond uit 499 patiënten met Covid-19, van wie 42% niet de vliezige vorm van OAS1 had. Maar zijn afwezigheid is gerelateerd Ernstigere symptomen Covid-19, zoals bij overexpressie in vrije vorm. Van de twee vormen van OAS1 komt de vrije vorm die geen antivirale werking heeft tegen Covid-19 het meest voor.

De aanwezigheid van OAS1 heeft misschien een klein deel van de bevolking gered van een ernstige vorm van Covid-19, maar in de toekomst Variabelen Het kan deze verdediging omzeilen die we van onze voorouders hebben geërfd, omdat het OAS1-gen afkomstig is van: Neanderthalers.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?