Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

YouTube verwijdert content waarin wordt beweerd dat vaccins ‘gevaarlijk zijn voor de gezondheid’ – RT en français

YouTube maakte op 29 september bekend dat het zijn beleid versterkt om aanstootgevende inhoud te bestrijden en te vaccineren tegen Covid-19. Zo heeft het platform verschillende kanalen verwijderd van Amerikaanse persoonlijkheden die zeer actief zijn in dit onderwerp.

YouTube voert zijn strijd tegen inhoud tegen Covid-19-vaccins op. Het platform zei in een persbericht: “Content die ten onrechte beweert dat goedgekeurde vaccins gevaarlijk zijn en chronische gezondheidseffecten veroorzaken, en die bevestigt dat vaccins de overdracht van ziekten of de incidentie van ziekten niet verminderen of onjuiste informatie bevat over stoffen die” in vaccins worden gevonden.” verklaring van 29 sept.

“Dit omvat inhoud die ten onrechte beweert dat goedgekeurde vaccins autisme, kanker of steriliteit veroorzaken, of dat stoffen in vaccins kunnen nagaan wie ze ontvangt”, vervolgt het bedrijf, een dochteronderneming van Google.

Video’s die als misleidend of onjuist worden beschouwd over vaccinaties tegen mazelen of hepatitis B, kunnen ook van de site worden verwijderd.

Aan de andere kant blijft “inhoud met betrekking tot vaccinatiebeleid, nieuwe vaccinproeven en historische successen of mislukkingen van vaccins” toegestaan, evenals persoonlijke getuigenissen over vaccinatie zolang ze voldoen aan de voorschriften van het platform.

Een woordvoerder van YouTube bevestigde zelfs aan AFP dat het platform de kanalen zal verwijderen van veel activisten die zich verzetten tegen vaccinatie tegen Covid-19, met name die van orthopedisch en zakenman Joseph Mercola, die eind juli werden geïntroduceerd door The New York Times, als “de meest invloedrijke omroeporganisatie van nepcoronavirusnieuws op internet”.

Op 29 september toont een AFP-zoekopdracht op YouTube niet langer het kanaal van Joseph Mercola of enige inhoud die rechtstreeks is gepost door iemand die zichzelf presenteerde als promotor van alternatieve geneeswijzen. Volgens de gespecialiseerde Social Blade-website had Mercola’s kanaal voordat het werd verwijderd meer dan 400.000 abonnees en waren de video’s meer dan 100 miljoen keer bekeken.

READ  Het infectiepercentage neemt toe, maar het niveau van ziekenhuisbehandeling blijft op 23 juli dalen

Het kanaal van Robert Kennedy Jr is verwijderd

Joseph Mercola beschreef de beslissing als een “censuur” van Twitter en beschouwde het als een “aanval op onze burgerlijke vrijheden en rechten”.

YouTube bevestigde ook zijn voornemen om de kanalen van Erin Elizabeth, een andere activist die tegen vaccinatie is, en die van Robert Kennedy Jr., de zoon van een voormalige presidentskandidaat die in 1968 werd vermoord, van het platform te verwijderen. De gezondheid van kinderen verdedigenRobert Kennedy Jr., wiens kanaal is verwijderd, heeft een film gemaakt om Afro-Amerikanen aan te moedigen op hun hoede te zijn voor vaccins.

YouTube implementeert al maatregelen om dit soort berichten tegen Covid-19-vaccins te bestrijden en beweert dat het het afgelopen jaar meer dan 130.000 video’s heeft verwijderd die de regelgeving op dit gebied zouden schenden.