Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Antivax-video’s: YouTube voert zijn strijd tegen verkeerde informatie op en verwijdert veel populaire kanalen

Oordeel inhoud Gevaarlijk voor het publiek. YouTube maakte woensdag bekend dat het de strijd tegen anti-vaccin inhoud Hij verwijderde verschillende veelbekeken “anti-belasting” Amerikaanse persoonlijkhedenzenders.

Het platform zei in een persbericht: “Content die ten onrechte beweert dat goedgekeurde vaccins gevaarlijk zijn en chronische gezondheidseffecten veroorzaken, en die bevestigt dat vaccins de overdracht van ziekten of infecties niet verminderen of onjuiste informatie bevatten over stoffen die” in vaccins worden gevonden.”

“Dit omvat inhoud die ten onrechte beweert dat goedgekeurde vaccins autisme, kanker of steriliteit veroorzaken, of dat stoffen in vaccins kunnen nagaan wie ze ontvangt”, vervolgt het bedrijf, een dochteronderneming van Google.

Effectief antifaxdoel

Misleidende of bedrieglijke video’s over routinematige vaccinaties zoals mazelen Of hepatitis B kan van de site worden verwijderd. Openbare vaccingegevens kunnen ook worden verwijderd.

Aan de andere kant blijft “inhoud met betrekking tot vaccinatiebeleid, nieuwe vaccinproeven en historische successen of mislukkingen van vaccins” toegestaan, evenals persoonlijke getuigenissen over vaccinatie zolang ze voldoen aan de voorschriften van het platform.

Een YouTube-woordvoerder bevestigde zelfs aan AFP dat het platform de kanalen van verschillende antivaccinactivisten zal verwijderen, waaronder orthopedist en ondernemer Joseph Mercola, die eind juli werd geïntroduceerd. door The New York Times, als “de meest invloedrijke omroeporganisatie van nepcoronavirusnieuws op internet”.

Woensdag toont een zoekopdracht op YouTube niet langer het kanaal van Joseph Mercola of enige inhoud die rechtstreeks is geplaatst door de persoon die zichzelf presenteert als promotor van alternatieve geneeskunde. Volgens de site Sociaal mesMercola’s kanaal had voordat het werd verwijderd meer dan 400.000 abonnees en de video’s hadden meer dan 100 miljoen views. Joseph Mercola beschreef de beslissing als een “censuur” van Twitter en beschouwde het als een “aanval op onze burgerlijke vrijheden en rechten”.

READ  Covid19. Laag calvado-infectiepercentage: waar verspreidt het virus zich?

‘Heksenjacht’ hekelt anti-rimpel

YouTube bevestigde ook zijn voornemen om de kanalen van Erin Elizabeth, een andere antivaccinactivist, te verwijderen, evenals die van Robert Kennedy Jr., de zoon van een voormalige minister die in 1968 werd vermoord. Het hoofd van Children’s Health Advocacy, wiens kanaal Robert Kennedy Jr. is verwijderd, heeft een film gemaakt om Afro-Amerikanen aan te moedigen op hun hoede te zijn voor vaccinaties. Wat Erin Elizabeth betreft: “Het is een heksenjacht”, tweette ze woensdag.

Een andere “antivax”-gemeenschap wiens YouTube-kanaal is verdwenen, Sherry Tenpenny, een orthopedist uit Ohio, is ook een bron van verkeerde informatie op YouTube. COVID-19 De meest invloedrijke op internet.

YouTube implementeert al maatregelen om verkeerde informatie over Covid-19-vaccins te bestrijden en beweert dat het vorig jaar meer dan 130.000 video’s heeft verwijderd die de regelgeving op dit gebied schonden.

Een van de laatste acties is dat het platform dinsdag de Duitse accounts van de openbare televisiezender RT heeft opgeschort wegens het overtreden van de interne regels van de gemeenschap door “valse informatie” over Covid-19 uit te zenden en de wens om de downloadopschorting te omzeilen. Moskou dreigde YouTube te blokkeren als reactie en beschuldigde de groep van censuur.