Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderzoekers stellen zich voor hoe de aarde eruit zou kunnen zien in het jaar 2500

Om hun klimaatmodellen na 2100 te illustreren, stellen de onderzoekers zich voor hoe sommige ecosystemen eruit zouden kunnen zien na eeuwenlange opwarming van de aarde.

Niemand is onwetend over de risico’s die gepaard gaan met de opwarming van de aarde. Maar zelfs als we de cijfers kennen, is het nog steeds erg moeilijk om je de omvang van veranderingen voor te stellen die in het verschiet liggen, vooral op de lange termijn.

Om deze vraag te beantwoorden, probeerde een team van Canadese en Britse onderzoekers verschillende scenario’s na 2.100 in . te verkennen Artikel – Goederen te zien in De biologie van globale verandering, en zag het toekomst.

Hun paper bevat verschillende modellen van temperatuur, klimaat en vegetatie tot het jaar 2500. Maar het is zeker deel V getiteld: Regionale casestudy’s, wat het meest interessant is. De onderzoekers gingen verder met hun analyses voor drie regio’s, die allemaal erg belangrijk zijn in hun reikwijdte: het Amerikaanse Midwesten, het Amazonegebied en het Indiase subcontinent. Volgens hun conclusies zullen de gevolgen van de opwarming van de aarde in deze drie gebieden zeer divers zijn, maar met één ding gemeen: deze ecosystemen zullen niets te maken hebben met hun huidige staat, zozeer zelfs dat de auteurs van de studie praten over ” buitenaardse” landschappen.

In het jaar 2500 zou de aarde bijna onbewoonbaar kunnen zijn

Het Amerikaanse Midwesten staat bekend als de graanschuur van de Verenigde Staten. Er zijn enorme boerderijen die zich uitstrekken zover het oog reikt. De lokale bevolking verbouwt er graan en allerlei andere planten die bedoeld zijn voor menselijke consumptie. Behalve dat tegen het jaar 2500 de gemiddelde temperatuur van de regio kan stijgen met 5 tot 15 °C, afhankelijk van de tijd van het jaar. Vocht kan ook vervagen. Het resultaat: granen zouden niet thuishoren in het tropische klimaat van dit nieuwe Midwesten. In voortzetting van deze landbouwtraditie stellen onderzoekers zich enorme culturen voor van vetplanten en palmbomen. Maar planten zullen niet de enigen zijn die zich moeten aanpassen. Het zou voor mensen moeilijk zijn om de temperatuur en vochtigheid daar te verdragen. De gewassen zullen dus virtueel autonoom worden beheerd door zwermen gespecialiseerde drones.

READ  The Tiger Mosquito Fixed at Never: hoe je verspreiding kunt detecteren en voorkomen
© Leon W. De.

De situatie zou nog erger zijn in regio’s met een al tropisch klimaat, zoals de Amazone. Het scenario dat de onderzoekers voor ogen hebben, is nog verontrustender; Het Amazone-regenwoud zou tegen het jaar 2500 bijna volledig kunnen verdwijnen. Dan maakt het plaats voor een dorre omgeving, met extreme temperaturen en weinig water.

© Leon W. De.

Maar het meest pessimistische scenario is zeker dat van het Indiase subcontinent. De combinatie van temperatuur en vochtigheid kan mensen ertoe dwingen gespecialiseerde beschermingsmiddelen te dragen.

© Leon W. De.

Natuurlijk zijn dit volledig hypothetische scenario’s. Maar onderzoekers zijn zich hier terdege van bewust en ze proberen niet de toekomst van meer dan 400 jaar geleden te raden. Wat deze scenario’s illustreren, is dat zonder onmiddellijke actie om dit fenomeen te stoppen, de gevolgen van de opwarming van de aarde zo groot zullen worden dat het onmogelijk is om ze allemaal te voorspellen. En in dit geval dreigen alle verschillende ecosystemen zodanig te worden veranderd dat ze onherkenbaar worden, of zelfs lijken op de onbewoonbare landschappen die worden afgebeeld in de ingehouden science fiction van de vorige eeuw.

Studietekst beschikbaar Hier.